Peutergym & Dans

Peuters doen niets liever dan bewegen. Waar ze ook zijn, ze rollen, klimmen, kruipen, klauteren, rennen. Thuis of bij de opvang is de ruimte vaak te krap om te ravotten. Als ze het toch doen, roept al gauw een volwassene dat het niet mag. In de sportzaal van de Gaveborg kunnen peuters hun gang gaan. Er is plek genoeg om rond te rennen en er staan op hun leeftijd afgestemde spelmaterialen.

Peutergym & -Dans
Samen bewegen en dansen
voor ouder en kind (grootouder en kleinkind).

Peutergym is voor jonge kinderen behalve leuk ook leerzaam. Ze ontdekken de grenzen van wat ze kunnen en leren deze stapje voor stapje te verleggen. Dit stimuleert hun zelfvertrouwen. Het contact met andere peuters draagt bij aan hun sociale ontwikkeling. Kinderen die in het begin liever de kat uit de boom kijken, gaan vaak uit zichzelf meedoen als ze zien dat anderen plezier maken. Tijdens het spelen doen peuters ook taalvaardigheid op. Met z’n allen onder de rekstok door lopen of over de bank springen maakt duidelijk wat begrippen als ‘onder’ en ‘over’ betekenen.

Planning

In Oostwold in de sportzaal van de Gaveborg is sinds woensdag 29 mei 2013 peutergym en -dans. Ook het huidige seizoen zal bij het starten van de scholen weer gekeken worden of gestart kan worden met een groep Peutergym en -Dans. Elke week is er Peutergym en -Dans van 9:00 tot 10:00, onder begeleiding van ouders. Na afloop is er een gezellige nazit met koffie en ranja.

Er wordt gestart op woensdag 12 februari 2020.

Flyer peutergym

Locatie

Peutergym en Dans- vindt plaats in de sportzaal van de Gaveborg.

Lidmaatschap

Voor € 10,- per kind,10 lessen Peutergym & -Dans. (tweede kind zelfde gezin € 5,-). Er is plaats voor ca. 10 - 15 kinderen.

Peutergym en DansPeutergym en DansPeutergym en DansPeutergym en -dans Oostwold gemeente LeekPeutergym en -dans Oostwold gemeente LeekPeutergym en -dans Oostwold gemeente Leek
Meer informatie

Voor meer informatie of een kijkje komen nemen bij de Peutergym & -Dans, kunt u contact met ons opnemen via onze contactgegevens rechts.