Voetbalvereniging Pelikaan S

Historie

Het verhaal gaat over de strokartonfabriek Erica II gevestigd in Oostwold. Het grote geld achter de fabriek was in handen van Jo Smit, een industrieel die aan de Hereweg in Groningen woonde. Hij bezat veel onroerend goed en landerijen en stond dan ook als zeer rijk bekend.

Regelmatig bezocht hij Erica II in opvallend chique auto’s en een vast ritueel daarbij hoorde bijvoorbeeld dat zijn hond, een gevlekte Dalmatiër die door de buurt als “krentenstoet” werd aangeduid, ter hoogte van de Garage Staal uit de auto werd gelaten en achter de baas aan moest hollen naar de fabriek. Jo Smit was echter vooral bekend door zijn grote paardenstal. Naar verluidt was hij de eigenaar van zo’n 80 paarden waarvoor hij een grote manege had in Zuidhorn. Maar het was niet zozeer het aantal paarden wat de aandacht trok; Smit had in zijn collectie de absolute toppers op het gebied van rensport met grote landelijke bekendheid. Zijn toppaarden droegen achter hun naam een S en zo heette de grootste kampioen aller tijden Quicksilver S.

Een andere grootheid was Pelikaan S, die de uiteindelijke naamgever is geworden van de voetbalvereniging van Oostwold. Toen Jo Smit ter ore kwam dat er in Oostwold plannen waren om een voetbalclub op te richten, stelde hij meteen een stuk grond ter beschikking als voetbalveld en uit erkentelijkheid voor dit gebaar vernoemden de oprichters hun club naar het lievelingspaard van Jo Smit. (11 mei, 1957).

Locatie

Pelikaan S maakt gebruik van het kunstgrasvoetbalveld van de Gaveborg.

Planning

De planning van de wedstrijden en trainingen is opgenomen op de Pelikaan S website.

Lidmaatschap

Contributiepagina Pelikaan S

Meer informatie

Voor meer informatie of een kijkje komen nemen bij de Voetbalvereniging Pelikaan S., kunt u contact met ons opnemen via onze contactgegevens rechts.