Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemCSSConfig has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.oostwold.com/plugins/system/cssconfig/cssconfig.php on line 29
Westerkwartier aan de slag met herstelplan voor na corona

Westerkwartier aan de slag met herstelplan voor na corona

Geschreven: woensdag 21 april 2021 Geschreven door: communicatie gemeente westerkwartier

logo gemeente WesterkwartierDe maatschappelijke impact van corona is groot. Ook als de maatregelen straks versoepelen en iedereen is gevaccineerd, blijven de gevolgen merkbaar. Daarom gaat de gemeente Westerkwartier werken aan een breed herstelplan voor de periode na corona. Burgemeester Ard van der Tuuk: “We zitten nog midden in de coronacrisis, die onze samenleving in alle onderdelen raakt. Als gemeente Westerkwartier hebben we onze handen vol aan de crisis, maar we willen ook nu alvast kijken welke kansen er liggen na de coronaperiode. Dit gaan we samen doen met onze inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen.”

Herstelplan op basis van drie sporen

Het herstelplan is een plan voor en door het Westerkwartier. De aanpak vindt plaats op basis van drie sporen. In het eerste spoor brengt de gemeente de maatschappelijke impact van het coronavirus in het Westerkwartier in kaart. Dit gebeurt onder meer via enquêtes, de inzet van het WesterkwartierPanel en gesprekken met inwoners. In het tweede spoor gaat het college in gesprek over de coronacrisis en de e­ffecten daarvan. Dit gebeurt in de vorm van rondetafelgesprekken waarin vertegenwoordigers van instellingen, verenigingen en bedrijven bespreken op welke manier geanticipeerd kan worden op de periode na corona. Deze gesprekken staan in het teken van verbinden en elkaar inspireren. In het derde spoor staan de gevolgen van de coronacrisis en de aanpak daarvan voor het beleid en de financiën centraal.

Rondetafelgesprekken van start

Tijdens de (digitale) rondetafelgesprekken staat steeds een ander thema centraal en is een van de wethouders gastheer of gastvrouw. De aftrap vindt plaats op dinsdag 20 april met een rondetafelgesprek over de gevolgen van de coronacrisis voor kunst & cultuur in onze gemeente, met wethouder Hielke Westra als gastheer. Hierbij zitten vertegenwoordigers aan tafel uit de kunst- en cultuursector binnen het Westerkwartier. In mei volgen de andere rondetafelgesprekken over de thema’s gezondheid & sport, ondernemen/werk/inkomen & onderwijs en ruimtelijke ordening.

Herstelplan in de zomer gereed

De uitkomsten en opbrengsten van de drie sporen verwerkt de gemeente in het herstelplan, waarbij de relatie wordt gelegd met de begroting 2022 en volgende jaren.