Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemCSSConfig has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.oostwold.com/plugins/system/cssconfig/cssconfig.php on line 29
Gemeente Westerkwartier zet autisme in het licht

Gemeente Westerkwartier zet autisme in het licht

Geschreven: zondag 04 april 2021 Geschreven door: communicatie gemeente westerkwartier

logo gemeente WesterkwartierVrijdag 2 april is het Wereld Autisme Dag. Overal in de wereld wordt op deze dag aandacht gevraagd voor autisme. Dit gebeurt onder meer door bekende gebouwen blauw te verlichten, ook in het Westerkwartier. Wethouder Bert Nederveen heeft vrijdagavond het gemeentehuis in Grootegast (Hoofdstraat 97) in het blauwe licht gezet.

Wethouder Bert Nederveen hoefde niet lang te denken over het steunen van deze actie: “We roepen hiermee graag op tot meer openheid over autisme. Het is schrijnend om te zien dat er nog altijd veel mensen zijn die niet open durven te zijn over hun autisme, ook binnen onze gemeente. Met deze campagne willen we autisme bespreekbaar maken en het taboe dat erop rust doorbreken.”

Gemeentehuis Grootegast blauw aangelicht

Tot nu toe werden er op Wereld Autisme Dag al ruim 1.800 beelden en gebouwen in meer dan 180 steden en 35 landen op 6 continenten blauw aangelicht. Op 2 april wordt hier het gemeentehuis in Grootegast aan toegevoegd. Door gebouwen op 2 april blauw te verlichten, willen de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het AutismeFonds laten zien dat autisme er gewoon mag zijn. Overal. 

Aandacht voor autisme

In Nederland zijn er ongeveer 200.000 mensen met autisme. Juist nu in deze coronatijd is het belangrijker dan ooit om aandacht te vragen voor autisme. Het sociale isolement is vaak nog groter dan normaal. Ook het gebrek aan structuur kan voor grote problemen zorgen. Daarom heeft de NVA het aantal telefoonlijnen van de informatie- en advieslijn uitgebreid. Kijk voor meer informatie op www.autisme.nl.