Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemCSSConfig has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.oostwold.com/plugins/system/cssconfig/cssconfig.php on line 29
Ook traditionele haringuitreiking Niekerk gaat niet door

Ook traditionele haringuitreiking Niekerk gaat niet door

Geschreven: vrijdag 26 maart 2021 Geschreven door: communicatie gemeente westerkwartier

logo gemeente WesterkwartierDe traditionele haringuitreiking die op woensdag 31 maart 2021 in Niekerk zou plaatsvinden, gaat niet door. Voor 1 juni mogen geen evenementen plaatsvinden in verband met de corona-maatregelen. Dit geldt dus ook voor de haringuitreiking. 

Twee keer achter elkaar afgelast

De haringuitreiking zou voor de 544e keer plaatsvinden bij de Liudgerkerk (voorheen Hervormde kerk). De editie van vorig jaar werd ook al afgelast vanwege de coronacrisis. Sinds de traditie ontstond in 1476, is het maar enkele keren voorgekomen dat de uitreiking niet plaatsvond, zoals in de Franse Tijd en tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Dat het nu twee keer achter elkaar niet doorgaat is extra bijzonder.

Cultureel erfgoed
In 2017 werd de traditie officieel toegevoegd aan de ‘Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland’. De Menno Jeltema Stichting (die zorgdraagt voor de jaarlijkse haringtraditie op de woensdag voor Pasen) hoopt in 2022 de uitreiking weer te kunnen organiseren.