Westerkwartier biedt gratis cursus politiek actief aan

Geschreven: donderdag 11 maart 2021 Geschreven door: communicatie gemeente westerkwartier

logo gemeente WesterkwartierDe raadsleden van Westerkwartier nodigen alle inwoners uit om deel te nemen aan de cursus politiek actief die op dinsdag 20 april van start gaat. ‘Volgend jaar maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en dit is een mooie kans om een beetje van de gemeentepolitiek te proeven’ aldus D66-raadslid en deelnemer aan de vorige editie Rogier van ’t Land.  

Naast inhoudelijke kennis over hoe een gemeente wordt bestuurd en hoe de gemeentefinanciën nu precies in elkaar zitten leren deelnemers ook vaardigheden als debatteren. Een interactieve en laagdrempelige cursus die zonder voorkennis kan worden gevolgd.  

Niet alleen politiek 

Ook Jacqueline Dijkstra, raadslid voor de ChristenUnie, heeft deelgenomen aan de vorige editie; ‘ik heb door de cursus Politiek Actief meer inzicht gekregen in hoe de gemeenteraad werkt en welke rol je als inwoner kunt spelen op politiek vlak’. Vanuit de cursus kun je zomaar terecht komen in de gemeenteraad, maar dit hoeft niet. Veel cursisten worden bijvoorbeeld actief bij dorpsbelangen.  

Meer informatie en opgave gaat via de website van de gemeente Westerkwartier. ‘We hopen op een grote opkomt want de gemeente Westerkwartier maken we tenslotte samen’ besluiten Jacqueline en Rogier.