Elektrische bedrijfswagens van de gemeente Westerkwartier in gebruik genomen

Geschreven: woensdag 27 januari 2021 Geschreven door: communicatie gemeente westerkwartier

logo gemeente WesterkwartierVanmiddag heeft de gemeente Westerkwartier drie nieuwe elektrische bedrijfswagens in gebruik genomen. Wethouder Hielke Westra kreeg symbolisch de sleutels overhandigd.

Wethouder Hielke Westra: “Het in gebruik nemen van deze elektrische bedrijfswagens is weer een mooie stap in het verder verduurzamen van de bedrijfsvoering en het wagenpark. Dit zijn niet de eerste elektrische bedrijfswagens die we in gebruik nemen, maar nieuw is wel dat deze auto’s een aanhangwagen met serieus gewicht kunnen trekken. Een nieuwe stap in het verduurzamen van het bedrijfsmatig gebruik van auto’s” .

Nieuwe bedrijfswagens

Doordat de huidige diesel bedrijfswagens aan vervanging toe waren, heeft de gemeente Westerkwartier gekozen voor elektrische bedrijfswagens. Elektrisch rijden past bij de duurzame ambitie van de gemeente en is een mooie stap naar een schonere wereld. Elektrische auto’s zijn veel voordeliger in het gebruik. De onderhoudskosten zijn veel lager dan een auto op fossiele brandstof. En ´tanken` gebeurt aan het stopcontact.

Door deze investering worden twee vliegen in een klap geslagen: minder Co2 uitstoot en  eigentijdse voertuigen die goed inzetbaar zijn. Bijkomend voordeel is dat deze elektrische bedrijfswagens volledig automaat zijn, zodat medewerkers met een lichte beperking ook gebruik kunnen maken van de wagens.

Vergroenen

Elektrische auto’s sluiten goed aan bij de ambitie van de buitendienst van de gemeente. De gemeente Westerkwartier wil het wagenpark en hun gemotoriseerde tuingereedschap  “vergroenen”. Dit houdt in dat ze inzetten op accugereedschap en elektrische dienstauto’s en bedrijfswagens. Veel tuingereedschap is inmiddels elektrisch. Dit zorgt voor minder geluidsoverlast, het is gezonder voor het personeel en beter voor het milieu