Oostwold en omstreken blij met nieuwe ‘GaveSuper’

Geschreven: maandag 06 november 2017 Geschreven door: Westerkwartier

OOSTWOLD – Na een paar maanden van voorbereidingen is vorige week de supermarkt in Oostwold volledig overhoop gehaald in verband met de ombouw van Attent naar Dagwinkel.

De kleine bijzondere winkel, die in de Gaveborg is gevestigd, was vier dagen dicht en onderging een enorme metamorfose. Aanleiding voor deze verandering was het besluit van SPAR om op termijn te stoppen met de ondersteuning van buurtsuperketen Attent.

Afgelopen donderdagavond 2 november werd de winkel officieel geopend door bedrijfsleider Kor Veldsema. Onder grote belangstelling knipte hij het lint door en mochten de nieuwsgierige dorpsgenoten naar binnen. ,,Het is een volwassen winkel geworden” zegt de trotse bedrijfsleider. Meer vers en een betere presentatie. De blikvanger is de volledig gerenoveerde broodafdeling. Uitgerust met de ambachtelijke Meesterhand module en een notenbranderij kunnen we de klant echt iets meer bieden. Dagwinkel de GaveSuper wordt gerund door Veldsema en twintig vrijwilligers. Daarnaast biedt het ruimte voor dagbesteding aan twaalf medewerkers met een beperking van stichting de Zijlen.

Services

De winkel biedt maaltijdservice en wordt een medicijn uitgiftepunt van de BENU apotheken uit Leek. ,,De mensen uit Oostwold hoeven dus niet meer naar Leek om hun medicijnen te halen”. Ook zal in 2018 een PostNL servicepunt in de winkel worden gevestigd.

Plannen voor de toekomst heeft Veldsema genoeg. ,,Ik wil heel graag beginnen met ouderen van huis te halen om bij ons boodschappen te kunnen doen”. Er is voldoende tijd en gelegenheid om een kopje koffie te drinken tijdens het boodschappen doen. Voor klanten die liever niet in willen loggen op de webshop  (www.oostwold.lekkermakkelijk.nl), denkt de bedrijfsleider na over een goed alternatief. ,,Wellicht dat ik weer begin met het ouderwetse boodschappenboekje. Hierin kunnen die klanten dan hun bestellingen schrijven die ik dan weer zonder kosten bezorg”.

Kerstpakketten

Ook het kerstpakket zal weer een belangrijk onderdeel worden van de winkel. Voor particulier en bedrijf kunnen pakketten op maat worden gemaakt. De pakketten worden in eigen huis samengesteld. De GaveSuper is van maandag t/m vrijdag open van 08.00 uur – 19.00 uur. Op zaterdag van 08.00 – 18.00 uur.