Dorpsfeest DAG 3, een vol dagprogramma die met een knallend feest werd afgesloten.

De derde en laatste dag van het dorpsfeest 2017 begon al vroeg met een lawaaioptocht door de organisatie. Met een toeterende auto werden alle dorpsbewoners wakker getoeterd voor een vol dagprogramma voor elk wat wils.

Dorpsfeest "EASTWOOD", Oostwold 2017Kaboutersport

Inmiddels waren de kabouters van Oostwold en omgeving al in touw op het korfbalveld van de Gaveborg. Onder leiding van korfbalvereniging OWK en voetbalvereniging Pelikaan S konden kinderen tussen de vier en acht jaar uit Oostwold deze ochtend vrijblijvend kennismaken met kaboutersport. Lekker samen sporten en spelletjes spelen. Het eerste spel werd samen met de ouders van de kinderen gespeeld, waarna de groep in tweeën werd gedeeld.  En om en om voetbal- en korfbalspellen deden. Door samenwerken en scoren, konden de spellen gewonnen worden. Een super geslaagde aftrap  voor de kaboutersportsamenwerking van de twee grootste sportverenigingen van Oostwold!

Dorpsfeest "EASTWOOD", Oostwold 2017Wil je ook gezellig komen sporten, dit kan iedere zaterdagochtend van 9:00 – 10:00 bij de Gaveborg is er Kaboutersport onder de bezielende leiding van spelers en leden van OWK en Pelikaan S. Opgave kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Brakke brunch

Na de kaboutersport kon aangeschoven worden in  het sportcafé van de Gaveborg voor een heerlijke Brakke Brunch. Onder het genot van koffie, thee, jus d’orange en diverse andere lekkernijen, konden de twee voorgaande dagen besproken worden en een eventuele kater wat te eten geven.

Dorpsfeest "EASTWOOD", Oostwold 2017Crisismanagement

Dat de organisatie van alle markten thuis is blijkt maar weer. In een mum van tijd werd er een podium gebouwd voor de band met 70 bierkratten en zes platen. Als heuse podiumbouwers gingen ene aantal mannen snel aan het werk en maakten een prachtig “Heineken podium” voor de band Grooving.

 

 

Dorpsfeest "EASTWOOD", Oostwold 2017

Vossejacht

Begin van de middag startte de vossenjacht. Met 20 deelnemers werd jacht gemaakt op cowboyvossen die in het dorp verstopt waren. Als een cowboyvos gevonden werd ontving de groep een letter. Alle letters gezamenlijk vormden het woord PRAIRIE. Alle cowboys werden makkelijk en minder makkelijk gevonden en iedereen ging dan ook huiswaarts met de eer als vossenzoeker van het jaar!

 

Dorpsfeest "EASTWOOD", Oostwold 2017Zeepvoetbal en buikschuiven

Het programma van de dag werd vervolgd bij het Witte Paard met een heus zeepfestijn.  In een lastige zeepcompetitie, met veel groene zeep en glijpartijen, werden het uiteindelijk Arend Homan, Denise Rozema en Josephine Zwart, die de zeepvoetbalcompetitie wonnen. Nadien werden ook de buikjes nog even ingesmeerd en gleden de meiden en jongens puur voor de fun lekker over de baan.

Lopend buffet

Om 18:00 sloten ongeveer zestig Oostwoldjers aan voor het lopend buffet in het Witte Paard. Het geheime recept van Winny: de rollade, maar ook de andere gerechten zoals de spare ribs, de malse saté, nasi, aardappeltjes, salade, soep en de lekkere dessert werden gezellig samen genuttigd onder het genot van een muziekje.

Dorpsfeest "EASTWOOD", Oostwold 2017Grooving

Op het Heineken Podium in het sportcafé van de Gaveborg werd het zonnige dorpsfeest 2017 feestelijk afgesloten. Tot in de late uurtjes werd genoten van covers en golden oldies. Dansend maar zeker ook onder het genot van een drankje, werd het nieuwe seizoen ingeluid.

Straatprijs

In de pauze zaterdagavond werd tevens bekend gemaakt wie de straatprijs dit jaar gewonnen heeft. Net als vorig jaar was dit opnieuw de Hoofdstraat. Door de eenheid en de vele versieringen in de tuinen in deze straat verdiende de Hoofdstraat ook dit jaar weer de prijs "mooiste straat van Oostwold". Tevens was er dit jaar een speciale prijs in het leven geroepen. De individuele huisprijs werd gewonnen door Wiesje Wobbes met haar mooie creatie.

Dorpsfeest EASTWOOD 2017Op naar volgend jaar!

De organisatie kijkt terig op een mooi dorpsfeest en wil dan ook graag nopgmaals alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage. Want alleen gezamenlijk kan zo’n doprsfeest op poten gezet worden.

Ideeën voor het dorpsfeest van 2018, dat natuurlijk ook weer plaats zal vinden op het eerste weekend van september? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer foto's van Dag 3

Sfeerimpressie Grooving met gastoptreden van dorpsbewoner Ilse Boven