Columnrubriek: Wat speelt er bij het SDO bestuur en de Gaveborg beheerders

Rubriek: Wat speelt er bij het SDO bestuur en de Gaveborg beheerdersIn de rubriek met columns over "Wat speelt er bij het SDO bestuur en de Gaveborg beheerders", zal het SDO bestuur elke eerste van de maand en de beheerders van onze mooie Gaveborg elke 15e van de maand, een onderwerp laten passeren wat er speelt binnen hun werkzaamheden en doelstellingen.

U kunt elke maand twee columns verwachten met een interessant onderwerp.

Column SDO: Een ochtendje kantine dienst

Geschreven: zaterdag 01 december 2018 Geschreven door: Namens SDO bestuur: Jannie ter Veer

logo column SDOOuders komen binnen, soms nog met slaperige gezichten en iets wat verkleumd, enthousiaste jongens en meisjes want ze hebben een voetbal wedstrijd en ze worden kampioen, begrijp hier uit dat ze eigenlijk al kampioen zijn maar deze wedstrijd moet nog gespeeld worden. Ik verkoop wat koffie en thee en dan begint de wedstrijd. Ik zorg dat de ranja voor de rust in de kleedkamers staat.

Na een goede 20 minuten komen de ouders en opa’s en oma’s snel binnen voor een warm bakje koffie of thee het gaat goed de stand is al 4-0 de stemming zit er goed in, ondertussen komen de volgende jongens onder de 16 jaar al binnen druppelen want zij hebben zo ook een wedstrijd, ik verkoop wat warme chocolade melk, dat gaat er ook wel goed in met deze kou. De frituurpan gaat aan want de jonge kampioentjes worden getrakteerd op patat, ik krijg wat hulp van 1 van de moeders. De tafel wordt versierd met een grote voetbalschoen en wat bekers, en dan is er feest, onder luid gezang van Queen “we are the Champions” worden ze toegezongen en de voorzitter van Pelikaan S spreekt lovende woorden, ik weet niet precies wat de eindstand is geworden maar geloof wel dat ze 1 tegen hadden. Ze worden goed verwend met cadeautjes en een medaille. Ze vieren het nog even door met patat en ranja.

De 2e wedstrijd begint en ouders zijn voorzien van koffie en thee, ik zorg wederom voor ranja in de pauze (rust). Het is even rustig, maak de keuken schoon en veeg even de vloer aan van de kantine, allemaal zwarte bolletjes. Tijdens de rust nog een rondje koffie en thee en dan komen de volgende voetballers ook 1 voor 1 binnen. Ik verkoop wat broodjes en energie drankjes en dan loopt het ook al tegen 12 uur en wordt ik afgelost. Kortom een hele gezellige ochtend. Ook eens zo’n ochtend helpen in de sportkantine, kan natuurlijk niet beloven dat er elke week een kampioensfeestje is, meld je dan even bij het beheer.

Groet van een vrijwilligster

Column Gaveborg: Stagiaires

Geschreven: donderdag 15 november 2018 Geschreven door: info@gaveborg.nl

logo Column GaveborgBinnen de Gaveborg hebben we geregeld stagiaires van verschillende middelbare scholen. Zij komen een kijkje nemen binnen de Gaveborg. Ook afgelopen maand hebben er 3 stagiaires stage gelopen bij de Gaveborg. Zij hebben ons fantastisch geholpen met veel verschillende werkzaamheden. Één daarvan was het uitwerken van een ‘wie is de mol spel’. Daarom kunnen we binnenkort het spel aanbieden voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeest.

Daarnaast zijn we nu druk bezig met 2 stagiaires om een leuke Koningsdag te organiseren. Zij zullen niet alleen nu helpen bij het bedenken van deze dag, maar zullen ook helpen dit te realiseren. Wij zijn heel blij dat we weer een vol programma hebben op Koningsdag! Meer informatie hierover komt binnenkort.