Nieuwsbrief 2018-02: NIEUWS UIT OOSTWOLD Fietsroute plus, we hebben uw schrijven nodig!!!

Nieuwsbrief 2018-02: NIEUWS UIT OOSTWOLD Fietsroute plus, we hebben uw schrijven nodig!!!Zoals u weet maken we ons er sterk voor om de Fietsroute Plus, de toekomstige fietssnelweg tussen Leek en Groningen, aan de noordzijde van de A7 aangelegd te krijgen. Hierdoor kan Oostwold er ook gebruik van maken. Vorig jaar hebben velen van u een petitie ondertekend, die we in december 2017 hebben aangeboden aan gedeputeerde Fleur Gräper.

Ondanks deze inspanningen geeft de Provincie nu het advies aan de leden van Provinciale Staten, de volksvertegenwoordigers die uiteindelijk gaan beslissen, om hier niet in mee te gaan. De reden: de kosten. De noordelijke variant is 3,5 miljoen euro duurder.

De Gemeente Leek de helft van dit bedrag op tafel wil leggen om Oostwold te helpen, wil de Provincie het resterende bedrag niet betalen en pleit er zelfs voor het héle traject maar af te blazen.

Dat is op dit moment nog maar een advies, maar het definitieve besluit valt in december. Wij ruiken nog een kans en gaan daarom voor de laatste keer alles uit de kast halen. We gaan de komende weken naar alle inspraakavonden om onze stem te laten horen. Maar we hebben uw hulp óók nodig.

Wat kunt u doen om te helpen?

U kunt vóór 30 november een brief schrijven aan

Statengriffie, Postbus 610, 9700 AP  Groningen

of een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vermeld dat het Fietsroute Plus betreft en het komt bij de juiste statenleden terecht. Het wordt altijd behandeld en u krijgt altijd antwoord.

Vermeld in deze brief/email bijvoorbeeld wat u vindt van de verkeerssituatie in Oostwold, de busverbinding, het sluipverkeer, veiligheid van schoolgaande kinderen en studenten, het milieuaspect, de dichtslibbende stad, dat u het heel vervelend vindt voor mensen in het aardbevingsgebied maar dat in West-Groningen óók nog mensen wonen, dat tegenvallers bij de aanleg van de nieuwe Ring-Zuid niet mogen worden afgewenteld op de veiligheid van onze kinderen, etc (zomaar wat ideeën).

We rekenen op u, alleen met elkaar kunnen we dit. The only thing necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.

Namens comité “Fietsroute Plus moet langs Oostwold”,

Arnaud Sprenger