Speciale Verkiezingskrant voor gemeenteraadsverkiezingen Westerkwartier

Geschreven: dinsdag 06 november 2018 Geschreven door: communicatie Westerkwartier

Logo gemeente westerkwartierWoensdag 21 november 2018 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Westerkwartier. Deze nieuwe gemeente ontstaat per 1 januari 2019 door samenvoeging van de huidige gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn en het gebied Middag (Ezinge, Feerwerd en Garnwerd), dat nu nog bij de huidige gemeente Winsum hoort.

Huis-aan-huis

Dinsdag 13 november wordt huis-aan-huis in het Westerkwartier een speciale Verkiezingskrant verspreid. De krant is een uitgave van uitgeverij Media Totaal Noord, die onder meer De Streekkrant en De Krant uitgeeft. Voor de realisatie is samengewerkt met de vier gemeenten. In de krant staat informatie over de negen politieke partijen, die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november in het Westerkwartier. Zo staan er interviews in met de lijsttrekkers en reageren de partijen op stellingen over diverse thema’s, die spelen in het Westerkwartier. Ook de huidige burgemeesters en de beoogd griffier komen aan het woord in deze krant. Daarnaast staat er ook praktische informatie in over het stemmen en de locaties van de stembureaus.

Digitale stemhulp

Naast de Verkiezingskrant is er ook een digitale stemhulp voor de gemeenteraadsverkiezingen in het Westerkwartier. Deze is te vinden op  https://westerkwartier.mijnstem.nl.

Mochten inwoners onverhoopt geen Verkiezingskrant hebben ontvangen (na 13 november), dan kunnen ze contact opnemen met Media Totaal Noord via telefoonnummer 050-4065040 of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het melden via whatsapp op 06-55 80 11 99.

De Verkiezingskrant is vanaf 13 november ook digitaal beschikbaar.