Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemCSSConfig has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.oostwold.com/plugins/system/cssconfig/cssconfig.php on line 29
Gemeente Leek op 3 november feestelijk uitgeluid: Samen uit Leek

Gemeente Leek op 3 november feestelijk uitgeluid: Samen uit Leek

De Speelgroep Leek loopt de hele dag met historische figuren tussen alle activiteiten door. In de Oranjerie van Museum Nienoord worden de hele dag dam-, schaak- en bridge-clinics georganiseerd. In de Noordhal van het museum treden tussen de programma-onderdelen verschillende Dj’s op. Ook voor kinderen zijn er (knutsel)activiteiten in het museum, ondersteund door vrijwilligers van het Jongerenwerk van Spinn (Speelweek Leek).
Bij de Boerderij Oosterheerdt zijn vanaf 14 uur Sportclinics van De Jonge Wereld en Sportforum. In de filmzaal van Infocentrum Nienoord is een film over de geschiedenis van het landgoed te zien.

Het festival wordt verder gevuld met optredens van Muziekkorps Concordia Zevenhuizen, Flex Music Tolbert, de Koetsebloazers, Muziekvereniging Harmonie, het Kaukasisch Mannenensemble, Shantykoor Tolbert, algemeen gemengd door In Between, Popkoor Leek en zangkoor Testify. Leerlingen van Zangschool Titia van der Molen en Kunstbedrijven Westerkwartier geven meerdere demonstraties van hun kunnen. In de borg speelt Rederijkerskamer Ons Genoegen om 17 en 18 uur een eenakter. Ook treedt een verhalenverteller op (14 uur).

’s Avonds vanaf 21.30 uur zijn er in de Noordhal optredens van de band Hollands Verdriet, in de pauzes afgewisseld door Dj’s. De Carbidboys uit Zevenhuizen sluiten deze gedenkwaardige dag op hun eigen wijze af.

Ook aan de inwendige mens wordt gedacht; zo zorgen cliënten van De Zijlen voor eigengemaakte hapjes. Verder wordt er een benefiet-actie gehouden om als blijvende herinnering financieel bij te dragen aan een nog te plaatsen brug over de Tolbertervaart tussen twee locaties van Stichting De Zijlen.

In de week van 29 oktober verschijnt huis-aan-huis een krant met alle informatie over tijden en deelnemende organisaties.