Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemCSSConfig has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.oostwold.com/plugins/system/cssconfig/cssconfig.php on line 29
Privacywet ook gevolgen voor oostwold.com en gaveborg.nl

Privacywet ook gevolgen voor oostwold.com en gaveborg.nl

Privacywet ook gevolgen voor oostwold.comVanaf aanstaande vrijdag 25 mei gaat de Persoonsgegevens Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Dit heeft net als alle bedrijven, instellingen en verenigingen, ook gevolgen voor oostwold.com.

De AVG versterkt de rechten van personen om controle over hun persoonsgegevens uit te oefenen en verplicht organisaties om hun maatregelen op het gebied van privacy en gegevensbescherming aan te scherpen.

Om aan deze wet te voldoen als oostwold.com, moeten we een aantal stappen doorlopen, zoals bijvoorbeeld:

  • Bewustwording; Alle betrokkenen van de website (webmasters en social media) moeten op de hoogte zijn van de AVG.
  • Rechten van betrokkenen; Alle betrokkenen waar gegevens van bewaard worden online dan wel op de HS of server in kaart brengen.
  • Overzicht verwerkingen; in kaart brengen van hoe gegevens worden verwerkt, welke persoonsgegevens worden gedocumenteerd, met welk doel, waar komen ze vandaan, waar worden ze bewaard en wie heeft toegang tot deze gegevens.
  • Data protection impact assessment (DPIA); in kaart brengen van privacy risico’s van de gegevensverwerking zodat maatregelen genomen kunnen worden om risico’s te verkleinen.
  • Privacy by design & privacy by default; Bij het ontwerpen van nieuwe diensten, gebruik van nieuwe programma’s, ervoor zorgen dat persoonsgegevens goed worden beschermd.
  • Functionaris voor de gegevensbescherming; de verantwoordelijke binnen www.oostwold.com.
  • Meldplicht datalekken; Protocol voor het omgaan met datalekken zoals documenteren en melden. Met deze documentatie moet de AP kunnen controleren of aan de meldplicht is voldaan.
  • Verwerkersovereenkomsten; Inventariseren of van toepassing.
  • Toestemming; Voor gegevensverwerking online en in het archief, is toestemming van alle betrokkenen nodig. Tevens moeten de betrokkenen op een eenvoudige manier hun toestemming kunnen intrekken en moeten hun gegevens verwijderd kunnen worden wanneer gewenst.

 

Inmiddels is het actiepan AVG opgepakt en zullen wij u op de hoogte houden via de website. Zoals u ziet zal er ook iets van onze contactpersonen van verenigingen op onze site, onze host online geplaatste bedrijven en andere betrokkenen, gevraagd worden. Wij hopen dan ook op uw medewerking wanneer deze nodig is.