De Gaveborg in teken van huttenbouwweek

Er werd druk geklust aan de hutten. Foto: Erik BrandOOSTWOLD – De Gaveborg stond vorige week geheel in het teken van de huttenbouwweek. Met 34 aanmeldingen is het evenement uitgegroeid tot een spektakel van formaat.

Een grote groep vrijwilligers heeft zich de hele week vermaakt met hand-en-spandiensten om de kinderen bij te staan in het bouwen van de mooiste creaties. Naast het bouwen van hutten, werden er diverse extra activiteiten georganiseerd, zoals knutselen, dansen, een speurtocht door Oostwold, een Teenage disco waar de kinderen hun beste dancemoves konden laten zien, waterspelletjes en minute to win it.

Met voor elke hut een eigengemaakte vlag, werd door de diverse groepen hard gewerkt om de prijs van mooiste hut in de wacht te slepen. Oostwold werd tijdelijk even flink uitgebreid met een heuse huttenwijk.

Ondanks enkele regenbuitjes, was het ideaal weer om lekker buiten te zijn. De kinderen, maar ook de begeleiders waren na afloop moe maar voldaan. Volgend jaar zomer komt er volgens de organisatie zeker weer een huttenbouwweek.