Weg voor vrachtwagens in Oostwold

Geschreven: woensdag 01 augustus 2018 Geschreven door: sdo@oostwold.com

We hebben een industrieterrein in Oostwold, met in het verleden een vrachtwagen-transportbedrijf Drenth Lines, die in 2001 werd overgenomen door Middelkoop. Al het vrachtverkeer had als route de Munnikevaart,  heen en terug. Dit gaf veel overlast, waardoor de gemeenschap opperde voor een nieuwe weg, speciaal voor vrachtverkeer, naar het industrieterrein. Uiteindelijk kwam deze weg er en kreeg de naam De Rietlanden. Op 3 december 2006 werd deze weg officieel geopend door toenmalige burgemeester mw. De Jong en wethouder dhr. Fellinger. 

Op dit moment floreert de bedrijvigheid in Oostwold en het industrieterrein goed en wordt de Rietlanden goed gebruikt door het vrachtverkeer. Helaas willen sommige chauffeurs toch nog graag de kortste weg door het dorp. Een belasting voor de Ericalaan en de omwonenden die zorgt voor vele ergernissen en diverse gevaarlijke situaties. 

Inmiddels is deze overlast opgelost door het plaatsen van inrijverbodborden voor vrachtwagens. In de Ericalaan en de Gavelaan mag zodoende vanaf week 29 geen vrachtverkeer meer rijden en zal de Rietlanden voor iedere vrachtwagenchauffeur de route zijn.