Oranje Fonds Kroonappels

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: dinsdag 30 april 2013

Kroonappels Oranje FondsVanaf 30 april 2013 is het beschermpaar van het Oranje Fonds de nieuwe Koning en Koningin der Nederlanden. Ter gelegenheid hiervan startte het Oranje Fonds eind januari 2013 een zoektocht naar de mooiste sociale initiatieven. Hiermee vestigen we alle aandacht op de succesvolle, unieke initiatieven die het Koninkrijk rijk is en waar het Oranje Fonds zich hard voor maakt.

De Kroonappels kent 3 categorieën. Voor de categorie Buurt zocht het Oranje Fonds initiatieven die iets bijzonders betekenen voor hun buurt, dorp of wijk. In de categorie Jeugd stonden initiatieven centraal die jongeren meer en betere kansen bieden. Initiatieven waar “Elkaar Helpen” centraal staat, deden mee met de Oranje Fonds Kroonappels in de categorie Helpende Hand.

Een publieksstemronde, beoordeling door medekandidaten en een eindoordeel van een vakjury leidden naar drie winnaars. Een uitgebreide beschrijving van de zoektocht naar de Kroonappels vindt u hier.

Op 16 mei 2013 ontvingen de 3 winnaars uit handen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hun prijs, bestaande uit een Appeltje van Oranje en een geldprijs van €50.000,-.  Dit besteden zij uiteraard aan de versterking van hun werk. Vanaf 19 juni reisde een tentoonstelling over de Oranje Fonds Kroonappels een jaar lang door het hele Koninkrijk.