Korfbalvereniging OWK sluit 2015 goed af

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: zondag 20 december 2015

Het C1 combinatieteam staat qua wedstrijdpunten op de tweede plaats in hun derde klasse poule. De eerste plaats die nu nog wordt bekleed door EKC, met een wedstrijd meer en een punt meer, ligt zeker niet buiten bereik. De C1 volgt namelijk op zeer korte afstand met een wedstrijd minder en acht wedstrijdpunten.

De B-ers van OWK, die uitkomen in de eerste klasse, hebben dit zaalseizoen leuke en lastige wedstrijden. Met vier wedstrijden en zes wedstrijdpunten volgen zij AVO (6-12) en LDODK (5-8) op de voet op een mooie derde plaats.

Ons combinatiemidweek team met Zunobri, heeft het zwaar in haar midweek poule. Zij komen vaak oud eerste spelers tegen en dan blijkt het toch erg lastig voor ons team om goed weerstand te kunnen geven tegen de schotkracht van deze geroutineerde tegenstanders. Het doel wordt dan ook voor het nieuwe jaar van de nul af te komen en gezien de ijver en het plezier moet dat toch zeker gaan lukken.

In de derde klasse moet OWK 3 vaak hard aan het werk om de puntjes binnen te halen. De regelmatige veranderende opstelling en het niet trainen blijkt in deze klasse toch wel wat lastig. Gesteund door B-ers komt OWK 3 toch vaak goed uit de verf maar moet dit nog tot wedstrijdpunten worden omgezet om hun huidige zevende plaats te verbeteren in het nieuwe jaar.

OWK 2 had aan het eind van het jaar een kleine dip, maar kon door doorzetten de draad weer oppakken en een stijgende lijn inzetten. Hierdoor wordt 2015 met een mooie derde plaats afgesloten in de tweede klasse.

OWK 1 zit in de flow en heeft nog geen wedstrijd verloren in de eerste klasse van de zaalcompetitie. Met elf punten uit zes wedstrijden, kan de CINX formatie rustig en zeer tevreden 2016 in gaan. Het veilig stellen van de eerste klasse is behaald nu kan het team gaan kijken of er in 2016 nog wat meer te behalen valt.

Afgelopen weekend was het laatste thuisweekend in de Rodenburghal van OWK voor 2015. En het was een enerverende zondag met veel thrilling matches, 2x gelijk spel (OWK 3 - Wez handich 12-12) en 1 winst.

voor update standen van alle OWK teams.

voor het verslag van AVO 3 - OWK 2 (14-15)

voor het verslag van SIOS 1 - OWK 1 (21-28)

De eerste wedstrijden in 2016 zijn als volgt gepland:

mede mogelijk gemaakt doro kv Antilope