Leek en Oostwold op beurs NieuwbouwXL

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: maandag 16 november 2015

Oostindie, succes bewezen
De groene en ruim opgezette wijk Oostindie is de nieuwste woonwijk in Leek. De woningverkoop hier gaat zo goed, dat er dit jaar zelfs fors meer kavels worden verkocht dan was verwacht! De vrije kavels zijn bijna uitverkocht en de projecten zijn aan de laatste woningen toe. Op de beurs kunt u hier meer informatie over krijgen. Ook worden op de beurs twee nieuwe projecten met twee onder een kap- en rijwoningen geïntroduceerd. Deze twee projecten zijn de laatste waarmee deelgebied De Slagen wordt afgerond. Als u hier koopt, zit u dus niet meer jaren tussen de bouwwerkzaamheden!

Oostwold, hèt alternatief
Op slechts 9 kilometer van de Grote Markt en vlakbij het Leekstermeer ligt het sfeervolle dorp Oostwold, dat hoort bij de gemeente Leek. Oostwold heeft ongeveer 650 inwoners maar biedt een uitgebreid voorzieningenniveau, voor een dorp van deze omvang ongekend! Er is een coöperatieve supermarkt en een multifunctioneel centrum, met onder andere basisschool De Gavelander, fitnessruimte, sportzaal, voetbal- en korfbalvelden en een dorpshuis. Bovendien kent Oostwold een actief verenigingsleven. Kortom: voor gezellig en sfeervol wonen, op fietsafstand van de stad Groningen en nabij de A7, is Oostwold hèt alternatief! Er zijn nog mogelijkheden voor nieuwbouw beschikbaar.

Leekster Erfpacht, goedkoper wonen
Bij zowel vrije kavels als projectwoningen op gemeentegrond in Leek en Oostwold is de Leekster Erfpachtregeling een groot succes gebleken. Naast het kopen van bouwgrond biedt de gemeente Leek hiermee de mogelijkheid om de grond te ‘huren’ via een erfpachtconstructie. Hierdoor liggen de maandelijkse woonlasten een stuk lager. En u kunt op ieder moment de grond alsnog kopen tegen een van tevoren bepaalde prijs.

Prima wonen in de gemeente Leek
Leek is als woongemeente zeer geliefd, want biedt een landelijke omgeving in combinatie met een uitstekend voorzieningenniveau. Naast een veelzijdig winkelaanbod heeft Leek onderwijs van peuterspeelzaal tot gymnasium in huis. En er zijn talloze sociaal-culturele en recreatieve mogelijkheden, onder andere op landgoed Nienoord en het Leekstermeer. Leek ligt langs de A7 op 15 autominuten van Drachten en Groningen en heeft goede busverbindingen. Alle nieuwbouwinformatie vindt u op woneninleek.nl of op Funda.