Spooktocht van ACO groot griezel succes!

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: zondag 01 november 2015

 

Bij de start van de tocht werd in een spookachtige ambiance met schemerlicht en spinnenwebben het ware verhaal achter de legende van de schelpengrot onthuld. Een mysterieuze man vertelde dat de vroegere landheer van Nienoord een buitenechtelijk kind had verwekt bij zijn dienstmeid. Zijn jaloerse echtgenoot en jonkvrouw kon dit niet verkroppen en heeft de dienstmeid en haar kind gedood. Sindsdien waanen hun geesten ’s nachts over het landgoed. Bij de start van de spooktocht werden de regels van het landgoed uitgelegd….één daarvan is: “ga nooit na zonsondergang het landgoed op!”.

Spooktocht Oostwoldjers en omgeving groot griezel succesTegen alle adviezen in gingen de Oostwolmers in groepjes toch het landgoed op. Bij het betreden van het bos, via een smerig pad, kwam een gillend persoon het bos uitrennen. Dit signaal van pure angst werd genegeerd en in het pikkedonker begon het avontuur. Al snel ontdekten de groepsleden dat met blauwe glowsticks (lichtgevende staafjes) een soort route zichtbaar werd, Klein Duimpje 2.0 zeg maar. In de verte waren duidelijk de angstkreten hoorbaar van andere groepen. Dit weerhield de expeditieleden niet van het voortzetten van hun tocht. Na verloop van tijd waren de ogen inmiddels gewend aan het donker toen er plotseling een spook te voor schijn kwam uit de struiken. Een ferme gil was het gevolg van deze actie. Dit beloofde niet veel goeds. In de verte knipperde een fel wit licht wat steeds dichter bij kwam.

Aan de linkerzijde van het bospad liep een verdwaalde vrouw in een gewaad met een lantaarn. De groep bleef verstijfd staan terwijl er plotseling een spook uit de bomen naar beneden viel. De schrik zat er nu goed in.Spooktocht Oostwoldjers en omgeving groot griezel succes

Met gepaste snelheid werd de route vervolgd. Om de paar minuten kwam er een geest of spook tevoorschijn die de groepsleden de stuipen op het lijf jaagde. De ene keer vanachter een boom de andere keer vanuit een greppel. De spoken zagen er weerzinwekkend uit. Ongeveer halverwege de tocht dook er een geest uit de fles die de droog geschreeuwde monden en kelen voorzag van een lekker glasje limonade. Na deze korte pauze werd de spook bedankt en de route vervolgd. Het gegriezel en gespook werd er niet minder op in het tweede deel. Helemaal niet doordat de groepsleden elkaar regelmatig ook stevig lieten schrikken. Op dit punt was niemand meer te vertrouwen. De spoken hadden een nieuwe tactiek gevonden. De groep werd gevolgd en opgejaagd. De sfeer werd er niet gezelliger op. Met potten, pannen en lepels werden de overige spoken gewaarschuwd. Gelukkig waren de spoken goedgezind en kwamen de groepsleden er zonder kleerscheuren vanaf. Tijdens de tocht bleek het verhaal van de mysterieuze man toch op waarheid te berusten. De dienstmeid en haar kind, de jonkvrouw en de landheer zijn allemaal gespot in een prachtig decor die niet zou misstaan in een griezelfilm. Aan het einde van de tocht klonk een luide bel, met dit signaal werden de laatste spoken wakker geschud en werd de groep naar een klein huisje gedirigeerd. Bij dit huisje trof de groep een spook aan die de leden hardop een tekst liet oplezen vanaf een grafzerk. Hiermee werd de opgelegde vloek verbroken en wordt er in de toekomst over de kinderen gewaakt. Tot slot werd de groep nog eenmaal aan het schrikken gebracht met een hels kabaal en een laagovervliegend spook. Hierna zat de barre tocht erop en werd er nagesproken in de pannekoekenburcht onder het genot van een hapje en een gratis consumptie. Hierbij viel het op dat sommige snoetjes inmiddels aardig wit waren geworden.

Vanaf deze plek een groot compliment voor de organisatie en alle vrijwilligers van deze tocht. De spookachtige burcht, het prachtige verhaal en de fantastische aankleding en schmink van de “spoken”. Het gehele decor was sprookjesachtig en het weer was fantastisch.

Landgoed Nienoord zal nooit meer hetzelfde zijn door deze prachtige belevenis.

Nogmaals dank!