KorfbalJeugdtoernooi van OWK: jubileumwaardig succes

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: maandag 24 augustus 2015

Burgemeester Hoekstra overhandigt een beker aan één van prijswinnaars tijdens het jeugdkorfbaltoernooiOOSTWOLD – Net als andere jaren is het weekend na het starten van de scholen en voor aanvang van de korfbalcompetitie weer het toneel geweest voor het jeugdkorfbaltoernooi van OWK uit Oostwold. De editie op zaterdag 22 augustus was echter wel één voor de geschiedenisboeken, een moment waar een kleine vereniging als OWK met zo’n tachtig leden trots op mag zijn.

Twintig edities geleden werd het toernooi gestart door initiatiefnemer en OWK’er in hart en nieren: Henk Schuitema. Al snel werd het jeugdtoernooi van OWK een begrip in de omgeving en door diverse korfbalverenigingen gebruikt ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na enkele jaren werd de organisatie al snel verder geprofessionaliseerd en uitgebreid met OWK’ers Cons de Mol en Anja de Vries. Met z’n drieën is de organisatie inmiddels zo goed op elkaar afgestemd, dat er elk jaar teruggekeken kan worden op evenement, dat goed en soepel is verlopen.
Prijswinnaars

Dit jaar vond zoals gezegd de twintigste editie van het jeugdkorfbaltoernooi plaats, met elf deelnemende verengingen en 53 spelende teams. Daarmee werd het inwoneraantal van Oostwold tijdelijk verdubbeld. Na een live interview met RTV Noord, leuke korfbalwedstrijden en heerlijk weer, was het voorzitter Jan Batteram die burgmeester Hoekstra van de gemeente Leek bij de Gaveborg en de prijsuitreiking mocht verwelkomen. Uit handen van Hoekstra ontving oprichter Henk Schuitema een mooie herinnering voor het bedenken, oprichten en twintig jaar organiseren van het toernooi. Vervolgens was het de burgemeester die de show stal en de prijswinnaars in de verschillende poules hun prijs overhandigde en uitgebreid feliciteerde.