Pelikaan S op drempel van succes

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: dinsdag 14 april 2015

OOSTWOLD – Hij is nog maar net een half seizoen in dienst of het eerste succesje is reeds geboekt. Twee weken geleden promoveerde John de Hoop met Pelikaan S als eerste Nederlandse amateurvoetbalvereniging en ondertussen ligt ook de titel voor het grijpen. De Hoop zit dan ook goed op zijn plek in Oostwold.

Door: Merijn Slagter

Nog altijd is de oefenmeester VEV ’67 dankbaar dat ze hem de kans gaven om zijn taak als hoofd jeugdopleidingen bij de Leeksters te combineren met het hoofdtrainersschap bij Pelikaan S. Het bevalt De Hoop prima bij ‘Hollywood aan het Hoendiep’, zo legt hij uit. ,,Ik steek momenteel bij zowel VEV ’67 als Pelikaan S veel tijd in het voetbal. Gelukkig levert dat thuis geen gedoe op, want ik doe mijn hele leven al bijna niets anders”, geeft De Hoop subtiel aan.

Herenigd

Over de thuissituatie van de oefenmeester gesproken, onlangs werd De Hoop herenigd met zijn zoon Björn (25). De ex-speler van AGOVV en Cambuur Leeuwarden streek, na een jarenlang voetbalavontuur in Amerika, onlangs weer neer in de provincie Groningen en tekende bij Pelikaan S. ,,Björn kon toevalligerwijs een baan betrekken als clubmanager van een fitnesscentrum in Groningen. Daarnaast wilde hij graag blijven voetballen, zolang hij de focus eerst maar volledig op zijn werk kon richten. Pelikaan S bood voor hem uitkomst. Ook Hoofd- en Topklassers aasden op hem, maar die stap kon hij later alsnog wel een keer maken vond hij. Dan is deze oplossing prima. Kan ik hem ook een beetje in de gaten houden”, lacht De Hoop.

Titel

Inmiddels gaat het bij Pelikaan S crescendo. Na de tumultueuze winst op het Leekster Voetbalgala keerde de rust in de laatste maanden terug in Oostwold en deed Pelikaan S eigenlijk vooral waar het goed in is: wedstrijden winnen. De titel is nog niet definitief binnen, maar door de winst van zaterdag op Noordpool (7-0) en de nederlaag van Mamio bij Poolster (3-2) kan de titel zaterdag al behaald worden als Pelikaan S op bezoek bij Poolster een zege boekt. En dus wacht er weer een mooi feestje, zoals er in de Gaveborg – het clubgebouw van Pelikaan S – wel vaker feestjes zijn georganiseerd.

Familiaire sfeer

,,Die gezellige feestjes tekenen wel goed hoe deze club in elkaar zit. Ik ben heel eerlijk, toen Wim Bulten mij belde of ik trainer van Pelikaan S wilde worden, was ik ook een beetje sceptisch over de club vanwege het beeld dat de buitenwacht van Pelikaan S schetst. Maar inmiddels kan ik vertellen dat het hier één gezellige vriendenclub is met bovendien een ontzettend familiaire sfeer. Binnen de club zijn veel verschillende culturen. Toen we in december de topper tegen Poolster speelden, hadden jongens binnen de club ervoor gezorgd dat de moeders van diverse spelers verschillende eetgerechten hadden gemaakt. Na dat duel hadden we één groot buffet en was het genieten geblazen. Ik geloof ook dat Poolster rond 23.00 uur pas weer terugging naar Spijk. Dat zegt voldoende”, stelt De Hoop.

Opmars

Zelf heeft de oefenmeester één grote wens en dat is met zijn spelersgroep op een zo hoog mogelijk niveau spelen, te beginnen volgend jaar in de top van de Derde Klasse. Of de hele ‘vriendengroep’ die momenteel het rood-zwarte tricot verdedigt de hele opmars van de club mee zal maken, is nog niet zeker, maar De Hoop ziet dat zonnig in. ,,We bekijken hier stapje voor stapje wat het beste is voor de club. Natuurlijk worden er spelers in de gaten gehouden door nog betere clubs en zullen er spelers ontevreden raken als ze niet aan spelen toekomen, maar de basis is dat we er met z’n allen voor gaan. We oriënteren ons steeds meer op de jeugd en we werken hard om deze club de uitstraling te geven die het verdient. En dat een voorzitter als Wim Bulten daarbij zijn betrokkenheid duidelijk uitspreekt heeft toch juist z’n charme?”