Pelikaan S dit seizoen mogelijk eerste promovendus bij winst op Corenos

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: vrijdag 27 maart 2015

OOSTWOLD – Bij winst op Corenos heeft Pelikaan S zaterdag de eer om als eerste amateurvereniging van Nederland te promoveren. Daarmee zal de equipe van John de Hoop volgend seizoen uitkomen in de Derde Klasse.

In de Vierde Klasse C promoveren de nummers één en twee rechtstreeks en bij winst op Corenos, dat op dit moment op de zevende plaats staat, kan Pelikaan S op papier niet meer zakken naar de derde plaats. Om die derde plaats wordt momenteel gestreden tussen Be Quick 1887 en Poolster. Mocht Poolster zaterdag verliezen bij GEO, dan is Pelikaan S ook gepromoveerd, ongeacht de uitslag bij Corenos – Pelikaan S. Be Quick kan de Oostwolders al niet meer passeren op de ranglijst.

Prestigestrijd

Pelikaan S zal de ploeg uit Roodeschool niet onderschatten, al won de ambitieuze club uit Oostwold het thuisduel tegen Corenos eerder dit seizoen met liefst 10-2. Wel kwam Corenos vroeg in het duel nog op een 0-1 voorsprong. Inclusief het duel met Corenos dienen de Oostwolders nog zes competitieduels te spelen. Mocht Pelikaan S zaterdag al promotie bewerkstelligen, dan wacht in het voorlaatste competitieduel toch nog een prestigestrijd wanneer Mamio op bezoek komt. Zij wisten begin december 2014 met een 3-1 zege vooralsnog de enige punten in competitieverband af te pakken van Pelikaan S. Overigens is Mamio ook nog niet uitgeschakeld voor de titel. Tussen hen en Pelikaan S zitten op dit moment vier punten verschil.