Groninger ALS-dag zet Oostwold steeds beter op kaart

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: woensdag 06 mei 2015

OOSTWOLD – De Groninger ALS-dag werd op Koningsdag voor de derde keer gehouden in de Gaveborg te Oostwold. Het was opnieuw een groot succes, mede door de bands Soul Vibration, Machair Folk, Breakin’ News en Rock Revelation, die geheel belangeloos meewerkten. De vele aanwezigen werden dan ook getrakteerd op diverse muzikale hoogstandjes.

Naast de gebruikelijke avond met muziek, vond er dit jaar voor het eerst ook een tombola plaats met prijzen, die beschikbaar zijn gesteld door sponsoren. De opbrengst van deze tombola komt geheel ten goede aan de stichting ALS. Ook zal een deel van de omzet van deze avond geschonken worden aan ALS.
Werkbezoek

Bijzonder op deze avond was het werkbezoek van Gorrit Jan Blonk, directeur van Stichting ALS Nederland. Blonk legde in het kort uit waar de stichting op dit moment mee bezig is en gaf aan dat er zowel voor onderzoek als voor verzorging en levenskwaliteit, op het moment dat de diagnose ALS is gesteld, veel geld nodig is. Daarnaast roemde Blonk de regionale teams, die in staat zijn om met regionale acties zeer veel geld bij elkaar te brengen. De samenwerking tussen ALS Nederland en de regioteams zal daarom de komende tijd extra aandacht krijgen.
Bekend evenement

Het team Groningen werd geprezen om haar inmiddels bekende GroningerALS-dag en de financiële middelen die hierdoor worden gecreëerd. In samenwerking met de Gaveborg in Oostwold is deze feestdag, steevast gekoppeld aan Koningsdag, een regionaal bekend evenement geworden waar bezoekers graag naar toe komen.