Oostwold schrijft historie tijdens opening expositie

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: woensdag 14 januari 2015

Oostwold schrijft historie tijdens opening expositie OOSTWOLD – Voor Oostwold was zaterdag 10 januari letterlijk een historische dag. Tijdens de officiële opening van de expositie ‘700 jaar Oostwold’, werd gelijktijdig de historische vereniging Oostwold opgericht.

De acte van oprichting werd getekend door alle leden van de werkgroep. In een uitpuilend sportcafé van de Gaveborg was bijna heel Oostwold getuige van deze oprichting. Na een woord van welkom lichtte Jaap Diepstra de ingerichte tentoonstelling nader toe. Hieruit blijkt dat de geschiedenis van Oostwold nog verder teruggaat dan de 700 jaar die de titel van de expositie laat vermoeden.

Grote diversiteit

De expositie is ingericht in één van de zalen van de Gaveborg en is op vaste tijden te bezoeken. De tentoonstelling bestaat uit een grote diversiteit van materialen en afbeeldingen uit ruim 700 jaar Oostwold. De officiële opening werd verricht door de oudste inwoner en het jongste schoolgaande kind van Oostwold die ook beide de oprichtingsakte hebben ondertekend. Een overweldigend aantal bezoekers heeft zaterdag de expositie bezocht. De eerste twee weken is de expositie open van maandag tot en met woensdag van 10.00 tot 12.00 uur, donderdag van 14.00 tot 17.00 uur en vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.