Kom 4 oktober kennismaken met nieuwbouw in Oostwold

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: maandag 22 september 2014

Interesse in een nieuwbouwwoning in Oostwold? Zaterdag 4 oktober 2014 biedt u veel keus en kansen! Op deze dag kunt u zich tussen 11.00 en 13.00 uur in de Gaveborg aan De Boomgaard 1 in Oostwold oriënteren op de verschillende nieuwbouwprojecten in dit dorp in de gemeente Leek.

Dorps wonen in Oostwold

Oostwold is een sfeervol dorp ten noorden van de A7 en het Leekstermeer. Het dorp heeft ongeveer 650 inwoners en een actief verenigingsleven. Sinds 2011 is er een coöperatieve supermarkt gevestigd en heeft het dorp een Multifunctioneel centrum, met onder andere basisschool de Gavelander, sportzaal, professioneel ingerichte fitnessruimte, voetbal- en korfbalvelden en een dorpshuis. Kortom: gezellig en sfeervol wonen, nabij de A7 en op circa 10 autominuten van Groningen. Ook in Oostwold is er keuze uit: kavels, betaalbaar vrijstaande woningen, twee-onder-een kapwoningen en rijwoningen met jaren 30-uitstraling.

Nieuwbouwkavels

De gemeente heeft 6 kavels te koop aan de Watermolenweg/Polderweg (reeds bouwrijp) en één kavel aan de Hoofdstraat. Prijzen vanaf € 86.700,-. VON voor 600m²

CPO project Briljant Wonen

Briljant wonen is een project van 3 blokjes van elk 4 woningen, dus in totaal 12 woningen. Het gaat om zeer betaalbare en energiezuinige rij- en hoekwoningen: vanaf € 140.000,-VON!
Licht en ruim ontworpen en woonkamer met vide en keuze voor 1, 2 of 3 slaapkamers.

Betaalbaar vrijstaand wonen

Nieuw woonconcept: betaalbare vrijstaande woning nabij de Gaveborg. Al een vrijstaand huis net boven de 2 ton  VON! Keuze uit Locksley Collective of Notebomers Bouwgroep/Bou. Architectuur. Beide partijen hebben een groeiwoning ontworpen, geïnspireerd op de regionaal karakteristieke "wâldhúskes".

10 halfvrijstaande woningen type Gave van Roosdom Tijhuis

Voorzien van alle gemakken van een nieuwbouwwoning en toch een jaren 30- uitstraling. Prijzen vanaf € 211.000,- VON.

Leekster Erfpachtregeling

Voor zowel kavels als nieuwbouwwoningen geldt dat u gebruik kunt maken van de Leekster Erfpachtregeling. De gemeente Leek biedt de mogelijkheid om de kavel te kopen maar ook te ‘huren’ via een erfpachtconstructie. Dat laatste scheelt in de aankoop- en ontwikkelingskosten:

  • CPO project Briljant wonen € 117.000,- met erfpacht
  • Betaalbaar vrijstaand vanaf € 166.000,-  met erfpacht
  • Halfvrijstaande woning Roosdom Tijhuis vanaf € 178.500, - met erfpacht.

Overigens kan men op ieder moment de grond toch kopen tegen een van tevoren bepaalde prijs. Uitgebreide informatie over deze gunstige regeling staat op www.woneninleek.nl.

Infocentrum Leek ook open

Tijdens de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 4 oktober houdt ook het Infocentrum Leek-Nietap open huis. Van 11.00 tot 13.00 uur kunt u langskomen aan Piepke 4 in Leek (tegenover de Hema) voor informatie over actuele nieuwbouwprojecten in Oostwold, Leek, Tolbert en Zevenhuizen. De gemeente Leek nodigt belangstellenden uit kennis te maken met deze veelzijdige gemeente en de nieuwbouwplannen die er zijn. De koffie staat klaar!

Kijk voor alle nieuwbouwprojecten op www.woneninleek.nl