Pelikaan S stelt fans in Leek, tijdens 29ste Leekster Voetbalgala, niet teleur

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: dinsdag 23 december 2014

De club opende tegen het taaie SVMH, dat zes minuten voor tijd nog op 1-1 stond. Uiteindelijk sneuvelden de Nieberter withemden met 5-1. De meeste moeite hadden de Oostwolders met streekgenoot Boerakker, dat lange tijd op een punt mocht hopen. Uiteindelijk dolf de vijfdeklasser met 5-3 het onderspit. Namens de geelhemden produceerde Rutger van der Veen een gave hattrick. Vorige week plaatste Boerakker zich al voor de finale van het B-toernooi. In de halve finale was ODV (zaterdag) geen partij: 6-2. In de andere halve eindstrijd toonde het organiserende TLC (zaterdag) zich sterker dan GVB uit Grootegast: 2-0. Het toernooi voor vijfdeklassers bleek bepaald geen trekpleister. Het ontbreken van Pelikaan S en TLC zondag (ditmaal op het A-toernooi) was daar niet vreemd aan.

Bal van grote afstand

Behalve met SVMH en Boerakker rekende Pelikaan S af met Oerterp (5-2) en het puntloze Nieuw Roden. Oerterp beet fel van zich af, al kwamen de Friezen na de 1-0 door Danny Holband goedkoop langszij. Keeper Allard Kuiper liet zich verrassen door een bal van grote afstand. Opnieuw Holband scoorde 2-1, maar wederom antwoordde Oerterp. In de slotfase eiste de vermoeidheid zijn tol en Rafaël Bianco, Mhadad al Djejab en Petrit Hoxhaj sloegen toe: 5-2. Door Boerakker wat verrassend met 4-2 terug te wijzen verzekerde Oerterp zich van de tweede plaats. Met 6 uit 4 zit Boerakker in de wachtkamer, want vier van de zes nummers drie plaatsen zich voor de tweede ronde. Deze volgt zaterdag 3 januari (vanaf 16.00 uur). In de andere groep domineerden ONR en DIO Oosterwolde. Ze begonnen met een onderling 1-1 gelijkspel en maakten daarna geen fout. Het doelsaldo van de in Leek vaak goed presterende Rodenaren was trouwens een stuk beter (+12 om +6).

Vervolg

Met misschien wel duizend toeschouwers was het maandagavond in Sportcentrum Leek gezellig druk, terwijl aan de lopende band werd gescoord. Dinsdag 23 december (vanaf 18.00 uur) is het vervolg van de voorronde van het A-toernooi. In actie komen dan onder meer CSVH, Hoogkerk, Aduard 2000, Grijpskerk en FC Grootegast, dat een jaar geleden de finale tegen Marum (zaterdag) verloor. Zelf duelleren de Marumers zaterdagavond. Ook VEV ’67, Roden en beide formaties van ZFC Zuidlaren vallen dan te bezichtigen. Het populaire Voetbalgala eindigt op zaterdagavond 10 januari.

Foto: DeVries4u.nl