Tweede Groninger ALS-dag in de Gaveborg

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: woensdag 19 maart 2014

OOSTWOLD – Voor de tweede keer wordt op zaterdag 26 april de Groninger ALS-dag gehouden in de Gaveborg in Oostwold. De organisatie van deze dag is in handen van het recent opgerichte Team Groningen. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan Stichting ALS.

,,Het project ‘de GroningerALS-dag’ is in het leven geroepen om – naast het onder de aandacht brengen van de ziekte ALS-  ook financiële middelen voor onderzoek en snellere herkenning van de ziekte te verwerven. Het is een jaarlijks terugkerend muziekevenement”, aldus Team Groningen.
Afsterven

ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een zeer ernstige zenuw-annex spierziekte, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Spiergroep voor spiergroep valt uit. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is.

Betere kwaliteit

Over de oorzaak is nog steeds weinig bekend. Daarom werft Stichting ALS Nederland fondsen voor wetenschappelijk onderzoek en zet de stichting zich in voor een grotere bekendheid van de ziekte en voor een betere kwaliteit van zorg voor de 500 mensen die nu jaarlijks door ALS getroffen worden. Er is nog een lange weg te gaan om ervoor te zorgen dat de ziekte ALS ooit genezen kan worden. Team Groningen wil met de ALS-dag laten zien dat er ook gevochten kan worden tegen deze ziekte.

Benefietoptredens

Op 26 april zullen er in de Gaveborg benefietoptredens zijn van de bands Breakin’ news, Nuchter, Tumblin’ Go Go’s en Timedrifters. De toegang is gratis en de avond begint rond 18.00 uur. Meer informatie over deze avond of over de stichting ALS is onder meer te vinden op groningeralsdag.nl.