Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemCSSConfig has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.oostwold.com/plugins/system/cssconfig/cssconfig.php on line 29
OWK sluit eerste competitiehelft foutloos af na zege op Rodenburg

OWK sluit eerste competitiehelft foutloos af na zege op Rodenburg

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: zondag 21 december 2014
Rommelig

Wel schortte er weinig aan de rest van het aanvalsplan. OWK kwam goed uit de startblokken en een 1-0 achterstand werd al snel omgezet in een voorsprong, die werd opgevoerd naar 1-5. Op dit moment scoorde Rodenburg weer tegen, maar OWK drukte door en liep uit naar een 2-9 voorsprong. De formatie uit Leek speelde rommelig en onsamenhangend en de Oostwolders konden met goed verzorgd spel de voorsprong langzaam uitbouwen. Toch kantelde de wedstrijd langzaam en begon ook Rodenburg iets makkelijker te scoren. De stand van zeven punten verschil bleef echter redelijk gehandhaafd en bij rust was het dan ook 6-12 in het voordeel van OWK.

Moeizaam

De tweede helft had toch een redelijk ander gezicht. OWK speelde nog steeds het gebruikelijke spelletje, maar waar de doelpunten in de eerste helft wel makkelijk vielen was dit de tweede helft niet meer het geval. De bal ging moeizaam door de gele manden, maar Rodenburg was niet bij machte om genoeg gas te geven om het OWK echt moeilijk te maken. Waar de ploeg uit Leek acht keer wist te scoren, zette OWK hier zeven treffers tegenover, wat een eindstand van 14-19 tot gevolg had.

Kampioenschap

Met deze score sluit OWK 1 de eerste helft van de competitie af met het maximale aantal van veertien punten. De weg naar het kampioenschap is nog lang, maar hier wordt bij OWK toch al voorzichtig over gesproken. Met een voorsprong van vijf punten op de nummer twee mag dit in principe niet meer worden weggegeven. Maar zoals gezegd, de weg is nog lang en OWK zal nog meer dan voldoende tegenstand krijgen van de naaste belagers. Na de Kerstdagen en de oliebollen zal OWK weer de gebruikelijke scherpte mogen tonen tegen VKC, het team dat nog geen punt heeft behaald dit zaalseizoen. Een beter begin kan OWK zich eigenlijk niet wensen om weer in het goede ritme te komen. De wedstrijd tegen VKC wordt gespeeld op zondag 11 januari om 14.30 uur te Ureterp.