ALS on tour bivakkeert in Oostwold

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: dinsdag 23 september 2014

OOSTWOLD – Sinds de ALS Ice Bucket Challenge is er wereldwijd aandacht geweest voor de ernstige zenuw- en spierziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose). Een bijzonder hoog aantal donaties was het gevolg. De Ice Bucket Challenge zorgde in augustus voor 79,9 miljoen dollar aan donaties aan de ALS Association, waar dat in diezelfde periode een jaar eerder 2,5 miljoen dollar betrof.

De Stichting ALS Nederland telde sinds het begin van de rage in juli 51.000 donaties, met een totale waarde van één miljoen euro. De ziekte leidt gemiddeld binnen drie jaar tot het overlijden van de patiënt. Medicijnen zijn er nog niet en voor onderzoek is veel geld nodig. Op dinsdag 30 september zal de Gaveborg in Oostwold als pleisterplaats dienen voor een groep fietsers, die een fietstocht door Nederland maakt om op die wijze geld te genereren voor ALS.

Meat & Eat

De groep is eerder vanuit Zeeland vertrokken en Oostwold is het eindstation van de vierde etappe. Vanuit Hengelo komt de groep rond 17.00 uur aan in Oostwold en daar wacht ze een warme maaltijd en zullen ze overnachten in de Gaveborg. De fietsers schuiven aan in het Meet & Eat restaurant. Dit een sociaal maatschappelijk initiatief van stichting Dorpshuis Oostwold, om eens per twee weken inwoners van Oostwold en wijde omgeving niet alleen te voorzien van een goede en gezonde maaltijd, maar ook de gelegenheid te bieden om gezellig te ontmoeten en te praten.

Mee eten

Voor deze speciale ontmoeting met de sporters uit Zeeland, zal burgemeester Berend Hoekstra van de gemeente Leek haar steentje bijdragen in de keuken. Het restaurant is open vanaf 18.00 uur. Aanmelden om mee te eten kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kosten van deze maaltijd bedragen slechts 7,50 euro, exclusief drankjes. Hiervan gaat 2,50 euro naar de stichting ALS. s’ Avonds vanaf 20.00 uur zal coverband Out of Office een benefietoptreden verzorgen. Vanwege het vroege vertrek van de fietsers de volgende morgen, sluit de avond om 23.00 uur.