Kennismaken met nieuwbouwprojecten in Oostwold

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: donderdag 25 september 2014

OOSTWOLD – Zaterdag 4 oktober biedt geïnteresseerden veel keus en kansen met betrekking tot een nieuwbouwwoning in Oostwold. Op deze dag kan men zich tussen 11.00 en 13.00 uur in de Gaveborg aan De Boomgaard 1 in Oostwold oriënteren op de verschillende nieuwbouwprojecten in dit dorp van de gemeente Leek.

Oostwold is een sfeervol dorp ten noorden van de A7 en het Leekstermeer en op circa 10 autominuten van Groningen. Het dorp heeft ongeveer 650 inwoners en een actief verenigingsleven. Sinds 2011 is er een coöperatieve supermarkt gevestigd en heeft het dorp een Multifunctioneel centrum, met onder andere basisschool de Gavelander, sportzaal, professioneel ingerichte fitnessruimte, voetbal- en korfbalvelden en een dorpshuis. Ook in Oostwold is er keuze uit kavels, betaalbaar vrijstaande woningen, twee-onder-een kapwoningen en rijwoningen met jaren 30-uitstraling.

Nieuwbouwkavels

De gemeente heeft zes kavels te koop aan de Watermolenweg/Polderweg (reeds bouwrijp) en één kavel aan de Hoofdstraat. Deze prijzen zijn vanaf 86.700 euro. VON voor 600 vierkante meter.

CPO project Briljant Wonen

Briljant wonen is een project van drie blokjes van elk vier woningen, dus in totaal twaalf woningen. Het gaat om zeer betaalbare en energiezuinige rij- en hoekwoningen vanaf 140.000 euro VON. De woningen zijn licht en ruim ontworpen en hebben een woonkamer met vide en men heeft keuze voor één, twee of drie slaapkamers.

Betaalbaar vrijstaand wonen

De betaalbare vrijstaande woningen nabij de Gaveborg betreffen een nieuw woonconcept. Men heeft al een vrijstaand huis net boven de twee ton VON. Hierbij is er keuze uit Locksley Collective of Notebomers Bouwgroep/Bou. Architectuur. Beide partijen hebben een groeiwoning ontworpen, geïnspireerd op de regionaal karakteristieke ‘wâldhúskes’. Ook zijn er tien halfvrijstaande woningen van het type Gave van Roosdom Tijhuis. Deze zijn voorzien van alle gemakken van een nieuwbouwwoning en hebben toch een jaren 30- uitstraling. De prijzen zijn vanaf 211.000 euro VON.

Leekster Erfpachtregeling

Voor zowel kavels als nieuwbouwwoningen geldt dat men gebruik kan maken van de Leekster Erfpachtregeling. De gemeente Leek biedt de mogelijkheid om de kavel te kopen maar ook te ‘huren’ via een erfpachtconstructie. Dat laatste scheelt in de aankoop- en ontwikkelingskosten. Bij het CPO project Briljant wonen zijn er vanaf 117.000 euro mogelijkheden met de erfpachtconstructie, de betaalbaar vrijstaande woningen zijn bij deze constructie beschikbaar vanaf 166.000 euro en de halfvrijstaande woningen van Roosdom Tijhuis zijn bij een erfpachtcontructie vanaf 178.500 euro beschikbaar. Overigens kan men op ieder moment de grond toch kopen tegen een van tevoren bepaalde prijs. Uitgebreide informatie over deze gunstige regeling staat op woneninleek.nl.

Infocentrum Leek ook open

Tijdens de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 4 oktober houdt ook het Infocentrum Leek-Nietap open huis. Van 11.00 tot 13.00 uur kan men langskomen aan Piepke 4 in Leek (tegenover de Hema) voor informatie over actuele nieuwbouwprojecten in Oostwold, Leek, Tolbert en Zevenhuizen. De gemeente Leek nodigt belangstellenden uit kennis te maken met deze veelzijdige gemeente en de nieuwbouwplannen die er zijn. De koffie staat klaar.