ALS on tour aangenaam verrast in Oostwold

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: maandag 06 oktober 2014

OOSTWOLD – Multifunctioneel centrum De Gaveborg was vorige week dinsdag heel even hét rennerskwartier voor de ALS on tour-wielrenners. Zij deden mee aan een sponsortoertocht door heel Nederland, met als doel veel geld binnen halen voor onderzoek naar de ziekte ALS.

De renners werden warm onthaald door de leden van de Groninger ALS-dag en het team en de vrijwilligers van De Gaveborg. De komst van de fietsers werd gecombineerd met het Meet & Eat project van stichting Dorpshuis Oostwold. Dit sociaal maatschappelijke project stelt zich ten doel om de inwoners van Oostwold en wijde omtrek één keer per twee week een lekkere en betaalbare maaltijd aan te bieden. waarbij ‘elkaar ontmoeten’ en gezellig bijpraten centraal staat.

Luid applaus

Een deel van de opbrengst van deze maaltijd werd geschonken aan de stichting ALS. Voor deze bijzondere Meet & Eat was burgemeester Berend Hoekstra bovendien bereid gevonden om mee te helpen in de keuken. De ALS on tour-renners waren niet alleen aangenaam verrast door de ontvangst, maar werden stil toen Hoekstra de jonge Marcello Kroon uit Emmer-Compascuum voorstelde aan alle gasten. De 10-jarige Marcello heeft het gepresteerd om in zijn eentje een bedrag van 3.200 euro bij elkaar te sparen met diverse activiteiten, waaronder een benefietconcert. Dit bedrag werd onder luid applaus aangeboden aan de fietsers.

Oorkonde

Als dank voor zijn uitzonderlijke prestatie overhandigde de burgemeester deze jongste ambassadeur van ALS een oorkonde van de gemeente Leek en vrijkaartjes voor een dagje Nienoord. Namens de Groninger ALS-dag werd er een mooi shirt met opdruk overhandigd. Daarnaast was FC Groningen bereid gevonden om Marcello kaartjes aan te bieden voor een thuiswedstrijd van de club. Van de groep fietsers kreeg de jongen een ‘stukje Zeeland’ aangeboden.

Benefietoptreden

Na een voortreffelijke maaltijd, verzorgde de Rock- en Popcoverband ‘Out of office’ een swingende avond met een benefietoptreden. De sporthal van De Gaveborg werd omgetoverd tot ruime slaapzaal en na een goede nachtrust en een uitstekend verzorgd ontbijtbuffet werd er koers gezet richting Zurich. Onder begeleiding van TFC Frisia uit Leeuwarden en op de eerste dertig kilometer van niemand minder dan Gerard Kemkers, vertrokken deze renners om hun tour te volbrengen. Voor meer informatie over deze tour, zie ALSzeeland.nl.