Betaalbare vrijstaande woningen in Leek en Oostwold

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: zondag 16 november 2014

REGIO – In de gemeente Leek is een nieuw woningconcept ontwikkeld: betaalbare vrijstaande woningen. Op speciaal voor dit woningtype gereserveerde kavels in de nieuwe wijk in Oostindie (Leek) en Oostwold kan de klant kiezen of hij of zij een betaalbare vrijstaande woning van Locksley Collective of van Notebomers Bouwgroep wil realiseren. Beide partijen hebben een groeiwoning ontworpen, geïnspireerd op de regionaal veel voorkomende ‘wâldhúskes’.

Peter Prak van Locksley Collective werkt hierbij samen met architect Eerde Schippers van Inbo Architecten. Rogchert Notebomer heeft voor dit woningtype een samenwerking met architect Jeroen Bezuijen bou.architectuur.

Grondprijs omlaag

Om de woning betaalbaar te maken is de grondprijs omlaag gebracht. Vanuit de basiswoning zijn diverse inrichtings- en uitbreidingsvarianten mogelijk in dit concept. De basiswoning heeft een woonoppervlakte van 105 vierkante meter. Men kan dit met uitbreidingsopties vergroten tot 125 vierkante meter. Er zijn meerdere indelingen mogelijk, waarbij men ook kan kiezen voor slapen en douchen op de begane grond.

Meerdere indelingsmogelijkheden

Door de meerdere indelingsmogelijkheden is het concept voor (door)starters en senioren geschikt. De kavels variëren in grootte van 335 tot 384 vierkante meter. in Oostindie en in Oostwold van 332 tot 414 vierkante meter. De woningen zijn zeer betaalbaar en met een koopprijs vanaf 199.500 euro VON heeft men al een vrijstaand huis. Dankzij de erfpachtregeling van de gemeente Leek is het ook mogelijk om de grond bij de woning in erfpacht te nemen in plaats van te kopen.

Erfpachtcanon

De Leekster erfpachtvariant heeft aantrekkelijke voorwaarden waardoor de maandelijkse woonlasten tot wel tien procent lager liggen. De erfpachtcanon is voor een lange periode duidelijk. Dit biedt voldoende zekerheid voor een bank om een hypotheek te kunnen verstrekken over de koopsom van de woning zelf. Daarnaast kunt u elk jaar besluiten om de kavel alsnog te kopen. Feitelijk is het dus een uitgestelde koop. De gebruiker houdt altijd het recht om tot koop over te gaan wanneer dat uitkomt. De goedkoopste woning met erfpacht is vanaf 159.500 euro te koop. Meer informatie staat op woneninleek.nl.

NieuwbouwXL

Interesse voor een van deze betaalbare vrijstaande woningen? Kom langs op de beurs NieuwbouwXL van 21 tot 23 november in Martiniplaza. Aanmelden kan ook, bij Bruining en De Reus Makelaars in Leek of Thuis Nieuwbouw Makelaars in Groningen. Meer informatie over de woningen is ook te vinden op de website bruiningdereus.nl, uw-thuis.nl, nieuwbouw-nederland.nl (zoek op Leek of Oostwold) of op funda.nl.