RTV-Noord en de voedselbank.

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: woensdag 05 maart 2014

In de maand december heeft RTV-Noord een grote aktie gehouden voor de voedselbank.  Aanhangwagens vol hebben ze op de parkeerplaatsen bij de winkels, bij elkaar verzameld. Veel mensen vonden dit een prachtige aktie. “Het is een één op één aktie”, zei iemand voor de radio. “Wat je geeft, dat krijgen de mensen ook”, legt hij uit voor de microfoon. Er blijft niets aan de strijkstok van één of andere directeur hangen. Geweldig, zoveel boodschappen als er binnen mochten komen.

Maar........ eigenlijk is er niets nieuws onder de zon. Zo'n aktie voor de voedselbank, hebben wij al 4 jaar, in Enumatil. Inwoners van Enumatil en leden van de beide kerken, leveren boodschappen in en die worden 1 x in de 4 weken naar Roden gebracht, naar de voedselbank Noordenveld (met uitgiftepunt Leek). Zolang de Attent de GaveSuper in Oostwold bestaat, worden ook hun spullen, die niet meer verkocht mogen worden ivm verkoopdatum, elke 2 weken naar Roden gebracht.

Deze aktie willen we nu ook bij u, de inwoners van Oostwold, onder de aandacht brengen. Wanneer u wilt, kunt u ook boodschappen inleveren voor de voedselbank. Dit kan bij de Attend winkel. Daar staat een mand, waar u boodschappen in kan doen en de inhoud wordt elke twee weken naar de voedselbank gebracht.

Helaas is het nog steeds heel hard nodig, dat de voedselbanken er zijn. In deze tijd dat er steeds meer ontslagen vallen, je je huis niet kunt verkopen en je toch aan je vaste lasten moet voldoen, kan het je zomaar overkomen dat je inderdaad de hulp van de voedselbank moet inschakelen. Je wilt je kinderen niet zonder eten naar school laten gaan....

Daarom willen we deze actie heel graag bij u aanbevelen.

Alles is welkom, behalve alcohol en tabak. Houdbare produkten kunt u altijd brengen en verse produkten (ook héél erg welkom), vlak voor dat het weggebracht wordt. (alle oneven weken, op donderdagmiddag). Per maand zullen we een aantal produkten speciaal onder de aandacht brengen. Mocht u niet weten wat te geven, dan is dit een handige leidraad. Bij de mand in de winkel, zal aangegeven staan welk produkt extra aandacht krijgt.

We hopen zo, vanuit onze beide kleine dorpen, veel voor de medemens in onze direkte omgeving te kunnen betekenen.

In de maan maart is er extra aandacht voor: blikgroenten, 'Liga' koeken en Brinta oid..

U mag uw spullen natuurlijk ook inleveren in Enumatil.

Inleverpunten in Enumatil zijn:
  • Beide kerken, in een mand in de hal
  • Tante Til
  • Fam. Poel, Molenpad 12
  • Fam. Velvis, Molenpad 1

Alvast hartlijk dank! Greetje Poel en Heleen Velvis