Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemCSSConfig has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.oostwold.com/plugins/system/cssconfig/cssconfig.php on line 29
SWS de Gavelander druk met afvalproject

SWS de Gavelander druk met afvalproject

Categorie: Oostwold Nieuws Geschreven: woensdag 05 maart 2014

Samenwerkingsschool de Gavelander is momenteel bezig met het project ‘afval’. Het is een project van een aantal weken waarin wij allerlei activiteiten ondernemen rondom dit thema. De aftrap van dit project was op vrijdag 14 februari met een zwerfvuilactie. Misschien heeft u onze kinderen wel zien lopen door Oostwold, gewapend met een prikstok, vuilniszakken en handschoenen. Er is deze ochtend een enorme berg afval opgeruimd dat door het hele dorp verspreid lag. Het is ongelooflijk wat mensen allemaal op straat en in de bosjes gooien. Helaas is dit een eenmalige actie dus de kinderen hopen dat u allemaal uw afval in de vuilnisbak zult gooien in plaats van op straat. De kinderen hebben al uitgebreide instructie gehad in de lessen over waar afval thuishoort. Samen houden we Oostwold schoon!!

Tijdens een themaochtend op school hebben de kinderen geknutseld met afvalproducten en het is erg leuk om te zien wat je allemaal kunt maken van lege shampooflessen, melkpakken, blikjes en dopjes. De komende tijd gaan de oudste kinderen nog een houten wandbord maken van sloophout of een tas van oude spijkerbroeken. Kortom, wij geven afval een tweede leven. Kijkt u maar eens op onze website voor de foto’s: www.gavelander.nl.

Woensdag 26 maart exposeren wij onze creatieve werkjes in de ruimte tegenover de supermarkt. U kunt via de ingang bij de supermarkt de ruimte betreden en komen kijken naar onze expositie.

Op vrijdag 28 maart hebben we een bijzondere dag op school. Op deze dag mogen de kinderen van groep 3 t/m 8 deelnemen aan een survival rondom het Gaveborggebouw. Misschien kunt u ons komen aanmoedigen? Vanaf ongeveer 10.00 uur starten de eerste kinderen. De kinderen van groep 7 & 8 hebben deze dag nog wat leuks in petto, want ze hebben de senioren van de ouderensoos uitgenodigd om te komen eten. In het kader van Nationale Pannenkoeken dag gaan ze pannenkoeken bakken en deze gezamenlijk nuttigen tijdens de lunch.