Huis voor de Sport houdt congres in Oostwold

Categorie: Gaveborg Nieuws Geschreven: donderdag 02 oktober 2014

OOSTWOLD – Het Huis voor de Sport in Groningen houdt op maandag 17 en woensdag 19 november twee congressen in de provincie Groningen. Deze edities vinden plaats in Delfzijl op de maandag en Oostwold (gemeente Leek) op de woensdag. Het thema is ‘Trends in de sport’ en de avond belooft dan ook een interessante te worden.

Maatschappelijke trends en ontwikkelingen. Allemaal erg interessant, maar kan het ook meerwaarde hebben voor sportverenigingen? Is het toepasbaar in de training of tijdens een bestuursvergadering, of is het alleen weggelegd voor de topsport? Tijdens dit congres wordt vanuit verschillende invalshoeken bekeken hoe maatschappelijke trends toegepast kunnen worden in de sport en het verenigingsleven.

Workshops

Er worden vijf workshops aangeboden voor bestuurders of vrijwilligers en trainers of coaches. Dit zijn de workshops ‘Gebruik van apps in de training’, ‘Leren en begeleiden met breinkennis’, ‘Duurzame sportvereniging’, ‘Sportprestaties bevorderen met elektrostimulatie’ en ‘Hoe (open) is uw sportvereniging en uw kloppend hart’. Deelname is gratis en inschrijven kan tot woensdag 13 november via hvdsg.nl/sportcongres of 0598-323200.