Nieuwsbrief 2018-01: Van het SDO-bestuur

Geschreven: vrijdag 15 juni 2018 Geschreven door: Nieuwsbrief 2018-01, juni 2018

Het eerste half jaar van 2018 zit er alweer bijna op!

Na een wat natte periode begin dit jaar, zijn we in april en mei verwend met zomers weer en hoge temperaturen.

Nieuwe bewoners welkom

Op het terrein voor de Gaveborg is een kleine woonwijk ontstaan, de laatste huizen worden binnenkort opgeleverd. Met de komst van de nieuwe woonwijk verwelkomen we ook veel nieuwe inwoners in Oostwold. De Gaveborg heeft de nieuwe inwoners getrakteerd op een handige emmer met schoonmaak-middelen. Wij gaan ervan uit dat de Gaveborg, Dagwinkel de  GaveSuper, maar ook de SWS de Gavelander, onderdeel gaan uitmaken van het leven van onze nieuwe bewoners.

Parkeren

Met de komst van de huizen is wel duidelijk dat op wedstrijddagen van korfbalvereniging OWK en voetbalvereniging Pelikaan S. een tekort aan parkeervakken is ontstaan. De Gemeente is hiervan op de hoogte en is bezig om hierin, samen met de Gaveborg en Dorpsbelangen, te kijken naar oplossingen.

Zonnewal

Een speciaal project, wat terecht de aandacht blijft verdienen, is de Zonnewal. Niet alleen de zonnepanelen, maar ook de geluidswal zijn zeer gewenst. SDO stimuleert dit project en hoopt dat de snelle fietsverbinding tussen Leek en Groningen op deze geluidswal wordt gerealiseerd. Dit is goed voor Oostwold en omliggende dorpen.

Verenigingen

De verenigingen die gebruik maken van de Gaveborg zijn weer sportief bezig geweest. Pelikaan S. 1, maar ook diverse jeugdvoetbalteams hebben lang meegestreden voor het kampioenschap. OWK heeft dit seizoen diverse kampioenen mogen huldigen. Zo bleek bijvoorbeeld OWK 2 te sterk voor de concurrenten en promoveert naar de 1e klasse op het veld.

Zomerstop

De Gaveborg maakt zich de komende weken op voor de zomerstop. Dit betekend zeker niet dat de Gaveborg gesloten zal zijn, maar wel worden er de nodige onderhoudsactiviteiten uitgevoerd.

Vrijwilligers

Een Multifunctioneel gebouw zoals de Gaveborg, kan niet draaien zonder vrijwilligers. We zijn dan ook haastig op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de Gaveborg en de GaveSuper. Zie de oproepen hierna.

Vanuit de Stichting en het Beheer wensen wij iedereen veel leesplezier met deze nieuwsbrief en een hele fijne zomer toe, en zien elkaar graag weer na de vakantie in de Gaveborg. Deze periode zal zoals gebruikelijk weer beginnen met het traditionele dorpsfeest.

Namens SDO, Stichting Dorpshuis Oostwold, veel leesplezier,

Joop van Schie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.