Op vrijdag 2 februari speelt theatergroep WAARK de Menalda vetes in de Gaveborg.

Geschreven: dinsdag 14 november 2017 Geschreven door: info@gaveborg.nl

Op vrijdag 2 februari speelt theatergroep WAARK de Menalda vetes in de Gaveborg.De Menalda vetes? In de Middeleeuwen behoorde Groningen tot de Friese landen. Lokale edellieden (jonkers) beheersten vanuit hun borgen het omringede platteland en lagen constant met elkaar overhoop. Deze vetes tussen elkaar bestrijdende familieclans konden jaren duren en bij het ontbreken van een hogere macht sprongen abten van kloosters in als bemiddelaars bij deze conflicten.

Het script is geschreven door Jan Veldman, gebaseerd op de 13e -eeuwse Menalda vetes zoals door Abt Emo opgetekend in de Kronieken van het klooster Bloemhof.

Regisseur Albert Secuur koos een theatervorm die het meest lijkt op een live hoorspel waarin geluid en muziek een belangrijke rol krijgen toebedeeld. Er wordt door de vier acteurs gewisseld van de 13e eeuw naar nu en van personages als hoorspelacteurs naar hun rol in het middeleeuwse stuk.

Met Jan Veldman als schrijver in combinatie met Albert Secuur als regisseur gaat WAARK voor een historisch verantwoord stuk, met duidelijke relatie nar het hier en nu en gelardeerd met een flinke dosis onderkoelde Grunneger humor.

De voorstelling begint om 20:00 in de Gaveborg van Oostwold

Kaartjes zijn €12,50 per stuk en kunnen worden gereserveerd bij de Gaveborg, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 050 5515697 of 06 22763627

Voor meer info zie www.waark.nl

 

Recensie WAARK in het Dagblad van het Noorden van maandag 2 oktober 2017

Recensie WAARK dvhn maandag 2 oktober 2017 400x1062