2de Jeu de Boules ondanks weer, niet in het water gevallen!

Geschreven: maandag 07 september 2015 Geschreven door: kv OWK

2de Jeu de Boules ondanks weer, niet in het water gevallen!Afgelopen vrijdag ging de kop eraf van het Dorpsfeest van Oostwold 2015.

De activiteitencommissie van Oostwold heeft ook dit jaar weer alles uit de kast gehaald om een leuk, voor ieder wat wils spannend programma te maken. Hoewel het thema “De zomer voorbij” alleen voor de straatversiering was, werden de organisatie en deelnemers goed op de proef gesteld.

2de Jeu de Boules Toernooi Oostwold en Omstreken ondanks weer opnieuw succesOp vrijdag 4 september werd het startschot gegeven voor het dorpsfeest. In de middag waren er spelletjes voor de jeugd van de Gavelander en s ’avonds kwam een groot deel van Oostwold en omgeving in touw voor het stratenvolleybal- en tweede Jeu de Boules toernooi.

Het Jeu de Boules Toernooi, georganiseerd door korfbalvereniging OWK, kon met opnieuw een mooie opgave van veertig deelnemers weer vijf leuke poules op vijf Jeu de Boules velden in elkaar zetten.

Voor de organisatie moest er door het weer wat geschakeld worden, maar dat mocht zeker de pret niet gaan drukken! En blijkbaar hadden de deelnemers dit zelfde gevoel, want met een 100% opkomst, kon het toernooi van start gaan en het wedstrijdprogramma doorgang vinden.

Nico en Marga van Vliet winnen 2de prijs 2e jeu de Boules Toernooi Oostwold en Omstreken van kv OWKElk team speelde drie poulewedstrijden. In de poulewedstrijden werden de boules over en weer gegooi door koppels met ervaring en koppels die voor het eerst de baan betraden. Dit leverde mooie taferelen op ketsende ballen, butjes die wegsprongen, mooi rollende (zwemmende) boules, de koppels maakten het elkaar niet makkelijk. Af en toe leek het of de Boules op de gras Jeu de Boules baan uitgegraven moesten worden, maar met wat handwerk sleepten de koppels zich er zeer goed door en bleef de sfeer top.

Na de poulefase, waren het de nummers 3 en 4 van elke poule die allen op een mooie elfde plaats eindigden van het 2de Jeu de Boules Toernooi van Oostwold en omstreken. De beste twee koppels van elke poule betraden nogmaals de vijf Jeu de Boules velden om te strijden voor de plaatsen 1 t/m 10.

Hennie de Groot en Roel Zee winnen 1e prijs 2e jeu de Boules Toernooi Oostwold en Omstreken van kv OWKEen spannende kleine finale tussen de koppels: Ludwig IJpma en Geert Vledder en het koppel: Jack & Willeke Wobbes resulteerde in een 10-5 eindstand waardoor Ludwig en Geert de derde plaats bemachtigde.

2de Jeu de Boules ondanks weer, niet in het water gevallen!2de Jeu de Boules ondanks weer, niet in het water gevallen!De finale ging tussen de Oostwoldjers: Hennie de Groot & Roel Zee, die vorig jaar nog tweede werden achter Ludwig IJpma & Max Bezema, en de Wassenaarders: Nico & Marga van Vliet. Het werd een spannende finale waarbij diverse jeu de Boules trucjes passeerden. Nico en Marga namen het voortouw maar al snel kwamen Roel en Hennie langs zij met een hoge score van vier punten. Met nog slechts een paar minuten op de klok zou het moeilijk worden om deze score in te halen. Roel en Hennie gingen uiteindelijk met een mooi 9-3 einduitslag met de eerste prijs: een diner bon van Gasterij Inkies uit Midwolde, naar huis. Nico en Marga ontvingen voor hun welverdiende tweede plaats een diner bon van de Postwagen uit Tolbert.

Volgend jaar zullen Roel en Hennie weer uitgenodigd worden om hun eerste plaats te verdedigen en waarschijnlijk zullen er vast weer 19 koppels, en wie weet twee wasenaarders, het hun moeilijk gaan maken.

Uit handen van voorzitster van de activiteitencommissie: Jannie Kootstra, ontvingen de nummers 1 en 2 hun prijzen die aangeboden werden door de Postwagen Tolbert en Gasterij Inkies Midwolde.

veel meer foto's van het 2de Jeu de Boules Toernooi van Oostwold en Omstreken tijdens het Dorpsfeest van Oostwold 2015