Oostwold viert 700-jarig bestaan

Geschreven: dinsdag 09 september 2014 Geschreven door: Midweek

OOSTWOLD – We zitten inmiddels al lang en breed in september, maar dat is geen reden om niet nog even terug te blikken op het laatste weekend van augustus, waarin Oostwold helemaal in het teken van haar 700-jarig bestaan stond.

Het 700-jarig bestaan van Oostwold werd uitgebreid gevierd met een kermis, een wandeldriedaagse, een avondmarkt van de school, een jeu de boulestoernooi, een stratenvolleybaltoernooi en een feestelijke rondgang door het dorp met versierde fietsen, karren, skelters en wagens, voorafgegaan door Showband Concordia Zevenhuizen. Iets waar ook veel aandacht aan was besteed, was de reünie van de Gavehoek, nu samenwerkingsschool de Gavelander. Een feestavond met drie DJ’s, allemaal oud-Oostwolmers, en coverband Switch zorgde ervoor dat Oostwold nog lang op haar grondvesten natrilde.

Versierd Oostwold

De activiteitencommissie had, in samenwerking met de Gaveborg en café-restaurant het Witte Paard, een uitstekend programma opgesteld. Een schitterend versierd Oostwold was dan ook het decor van een onvergetelijk weekend, waar nog lang over gesproken zal worden.

Expositie

Het kleine historische Oostwold staat al sinds 1314 op de kaart, maar is naar alle waarschijnlijk nog veel ouder. De recentelijk opgerichte werkgroep, die de historie van Oostwold in kaart probeert te brengen, bereidt een expositie voor die te zien zal zijn in de Gaveborg. Een klein voorproefje is inmiddels te zien geweest tijdens het feestweekend. Voor deze expositie is de werkgroep nog altijd op zoek naar foto’s, filmpjes of ander materiaal dat gebruikt kan worden. Voor meer informatie kan men mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..