Dorpsfeest DAG 2, het succes wordt zowel sportief als danstechnisch nog even voortgezet.

Geschreven: zaterdag 02 september 2017 Geschreven door: wm

Hoewel het voor velen na DAG 1 al een latertje werd in het sportcafé van de Gaveborg, stonden er al weer vroeg in de middag vrijwilligers de verschillende wedstrijdvelden en banen, klaar te leggen voor het avondprogramma van DAG 2.

Klokslag 18:00 werden de sportieve activiteiten bij de Gaveborg gestart. Het Jeu de Boules toernooi, het stratenvolleybaltoernooi en dit jaar ook een voetbaltoernooitje voor de jeugd. Het liep allemaal weer soepel en met veel mensen sportief op de been, weer een mooi gezicht in en om onze mooie Gaveborg. Ondanks de vakantie, die nog niet door iedereen was afgerond, kon de organisatie weer een leuk schaar aan teams verwelkomen.

Het Jeu de Boules toernooi startte dit jaar met 30 Jeu de Boulers (15 teams) en het volleybal werd gespeeld in twee poules van zeven teams. De belangrijkste vraag die deze avond dan ook als eerste gesteld werd: zouden de winnaars van vorig jaar ook dit jaar weer hoge ogen scoren.

1e Prijs Stratenvolleybal toernooi 2017

Nou dit was zeker het geval. Na een interessante poulefase waarin vooral het zeer verbeterde spel van de verschillende teams opviel, waren het toch weer de straten van voorgaande jaren die om de knikkers konden gaan strijden. Enumatil en Ericalaan 2 streden om de derde plaats. Ericalaan 2 wist hierin Enumatil met vier punten voor te blijven en pakte zo een welverdiende derde plaats van het stratenvolleybaltoernooi.

Ericalaan 1 was ook dit jaar weer oppersterk. Tegen de Kerkeweg lieten zij een mooi staaltje oppermachtigheid zien en wonnen met een stand van maar liefst 27-12. Wederom van harte gefeliciteerd.

Voor volgend jaar rijst natuurlijk opnieuw de vraag: Welke straat /dorp, gaat dit jaar in training om een stokje te steken voor de zegereeks van de Ericalaan?

Bij de Jeu de Boulers zaten tussen de prijswinnaars verrassingen en oude bekenden. Na de eerste poulefase waren het de nummers 3 en 4 uit de verschillende poules, die helaas niet verder mochten naar de tweede poule fase. In een strijd tussen alle nummers 2 werd vervolgens uitgemaakt wie nummer 5 t/m 8 werd. Voor de nummers 1 stond echter niet alleen de eer op het spel, maar konden er ook leuke prijzen worden gewonnen die door eetcafé het Witte Paard, Dorpshuis Lettelbert en ACO waren aangeboden.

3e Prijs Jeu de Boules toernooi 2017

Een mooie 8e plaats werd bekleed door Jannie de Jager en Alie Kamstra, de 7e plaats door Derk en Willie Feenstra, de 6e plaats door Douwe en Greetje Noordhof . De 1e van alle nummers twee, de nieuwelingen en waarschijnlijk na vandaag “de Grashappers” genoemd: Inge Doddema en Eric de Wert, behaalden een mooie 5de plaats. Zij wonnen van de drie wedstrijden om de prijzen twee e speelden een gelijk. De nummers 1 gooiden in deze tweede poulefase het gas er nog even op. Ondanks een zeer geslaagde 1e poulefase, moesten  Jack en Willeke in de eindranking, genoegen nemen met een vierde plaats. Net buiten de prijzen, maar volgend jaar kan er natuurlijk weer een gooi gedaan worden. Want dat dit koppel elk jaar in de bovenste regionen meedoet, is een feit.

De derde plaats was een mooie verrassing: Mariska Kroon en Antje van der Velde, wisten één wedstrijd naar hun hand te zetten met een 5-3 eindstand.

2e Prijs Jeu de Boules toernooi 2017Eerste Prijs Jeu de Boules toernooi 2017

Voor de eerste en tweede plaats waren het oude bekenden van het Jeu de Boules Toernooi.  De winnaars van vorig jaar: Janine van der Sijde en Roel Valenteijn, konden echter niet winnen van Henk Steenbergen en Jannie Zwart, die dit jaar met de eerste prijs ervandoor gingen.

De organisatie kan terugkijken op weer een mooie sportieve avond. Na de kinderdisco volgde de prijsuitreiking in het sportcafé van de Gaveborg, waarna het feest met de Oostwoldjer DJ’s lekker werd voortgezet tot in de late uurtjes.

meer foto's van huisfotograaf en mobiele en FB foto's, meer foto'volgen.