High 5 , Dag 5 van het dorpsfeest Oostwold

Geschreven: maandag 05 september 2016 Geschreven door: wm

High 5 DAGJOURNAAL,  deel 5 van 5

High 5 journaal, Dag 3 van het dorpsfeest Oostwold

De vijfde en laatste High 5 dag samengevat

En dan zitten vijf dagen dorpsfeest er weer op met een knallende laatste dag en HET slotfeest.

Alle journaals blijven beschikbaar op  www.oostwold.com

Journaal dag 5 High 5, zaterdag 3 september 2016

 

Sanne Posthumus winnares optocht

Sanne Posthumus winnares optocht dorpsfeest High 5 OostwoldOm 9:00 waren de eerste kinderen al klaar voor het begin van de laatste High 5 dag. Helemaal versiert in diverse kledij, mooie versierde fietsen en karren liepen fietsten en liepen zij achter muziekvereniging Concordia aan het dorp door. Met een goede show luidde Concordia, samen met de kinderen de laatse High 5 dag in.

Natuurlijk stond er ook een prijs klaar voor diegene die zich het mooist had uitgedost. Sanne Posthumus was de nummer 1.

Gefeliciteerd

 

Lekker eten op een lege of gevoelige maag tijdens de brakke brunch

Veertig brunchers, meer of minder brak, sloten aan bij het brunch buffet in de Gaveborg. Een heerlijke manier om de laatste dag gezamenlijk te beginnen.

 

"Verrassend oostwold"

In de middag begon de speurtocht door het dorp. Met het thema “Verrassend Oostwold”  kreeg jong en oud, leuke en ludieke opdrachten en vragen. De route kwam daarbij ook diverse malen op plekjes waar de deelnemers waarschijnlijk nog nooit waren geweest. Wij willen dan ook de bewoners bedanken voor het openstellen van hun erf voor deze middag.

“Verrassend Oostwold” werd gewonnen door “Oostje United” bestaande uit: Niels Bergsma, Rodriquez Bolhuis, Erwin Hartlief, Jitse Kootstra, Leon Oosting, Rick Oosting, Rik Smit, van harte gefeliciteerd.

 

OWK A1 en C1 en D1 treden aan voor eerste competitiewedstrijden

OWK speelt dit weekend ook haar eerste competitiewedstrijden. In de ochtend had de D1 combinatie onder het genot van de kermismuziek, al zeer verdienstelijk gewonnen van Noordenveld D2 en het seizoen geopend met een 19-4 winst.

In de middag waren het de C1 en A1 die hun eerste wedstrijden speelden. De combinatie C1 zorgd ondanks een minder trefzekere tweede helft, voor een mooie winst op AVO C3 met 9-1. De A1 had het wat lastig en wist Drachten A2 niet te temmen en moest een winst incasseren van 12-14.

 

Waterhonkbalspektakel

Om 17:00 volgde het waterspektakel, in een heus waterhonkbalveld werd er fanatiek gegooid, gegleden, in badjes gesprongen en geglibberd. Erg leukm voor de deelnemers, maar zeker niet minder leuk voor de toeschouwers die zich ook prima vermaakt hebben met dit vermakelijke spektakel.

 

BBQ op het terras van de Gaveborg

Na het vermaak was het tijd om ook de innerlijke mens te stillen.

Met een heerlijke BBQ, hebben meer dan honderd dorpsbewoners genoten op het terras van de Gaveborg.

 

Eindfeest met Back4More

Om 21:30 ging dan toch echt het laatste evenement van de High 5 van start. In de grote zaal van de Gaveborg was het Back4More die de avond vulde met zijn muziek.

Tijdens het slotfeest werd tevens de winnaar bekend gemaakt die zich het komend jaar de "mooiste Straat van Oostwold" mag noemen, dit was de HOOFDSTRAAT, waar diverse goudenappeltjes in de tuinen prijkten van de hoofdstraatster bewoners!

 

Camping Oostwold

Ook deze avond stonden de bedjes weer gespreid op camping Oostwold en kon iedereen lekker uitslapen op de zondagochtend.

 

Foto's van de vijfde en laatste High 5 feestdag

meer foto’s van de vijfde dag High 5, dorpsfeest Oostwold. Alle links op een pagina, ga dan naar het fotoalbum op ww.oostwold.com

Noot redactie High 5 Journaal:

Bij deze wil de redactie graag Frouktje en Arnoud Sprenger en Wolter de Vries bedanken voor alle foto's die zij gemaakt hebben van de afgelopen dagen. Fijn dat wij deze mogen delen op www.oostwold.com.

Noot ACO:

Als ACO en als dorp kunnen we terugkijken op een geslaagde vijf dagen dorpsfeest en 5-jarig jubileum van de Gaveborg.

Het dorp heeft zich van zijn beste kant laten zien en bij deze willen wij dan ook alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun inzet en bijdrage aan het High 5-dorpsfeest.

Onze speciale dank gaat  uit naar de beheerders van de Gaveborg: Henriette van Adrichem en Yvonne Veldsema  en hun partners Ruud van Adrichem en Kor Veldsema en ook Anja de Vries voor de interactieve publiciteit en de organisatie van het Jeu de Boules toernooi.

Tot volgend jaar met weer veel nieuwe en gezellige momenten.