High 5 , Dag 4 van het dorpsfeest Oostwold

Geschreven: zaterdag 03 september 2016 Geschreven door: wm

High 5 DAGJOURNAAL,  deel 4 van 5

High 5 journaal, Dag 3 van het dorpsfeest Oostwold

De vierde High 5 dag samengevat

Het high 5 dorpsfeest van Oostwold was deze dag in volle gang. Opnieuw waren er weer een schaar aan vrijwilligers van o.a. de ACO, de Gavelander, Pelikaan S, OWK in touw voor de verschillende evenementen die deze dag gingen plaatsvinden.

Het resterende programma biedt nog steeds voor elk wat wils en is dan ook erg uiteenlopend.  Het gehele programma is te bekijken op www.oostwold.com

Feestaanbieding

High 5 dag 4 Dorpsfeest OostwoldOok de Attent sluit natuurlijk aan bij de feestvreugde en heeft naats mooie bloemen ook donderdag al een leuke actie. Een goed gevulde fruittas van boer Geert van Boer zoekt vrouw voor slechts € 7,50 per tas. OP=OP.

Journaal dag 4 High 5, vrijdag 2 september 2016

Wat later dan normaal staat het journaal van de vierde dag High 5 online.  De vierde dag was een lekker volle High 5 dag met vele evenementen en veel deelnemers en bezoekers.

 

Kermissfeer

High 5 dag 4 Dorpsfeest OostwoldDe gehele dag klonken de gezellige geluiden van de kermis door het dorp. De toeter ging en de zweef kon haar zoveelste rondje maken om de schommelgangers te plezieren dan wel misselijk te maken.

 

Zomermarkt

High 5 dag 4 Dorpsfeest OostwoldNa veel werk verzet door alle vrijwilligers en het beheer van de Gaveborg begon de vierde High 5 dag met om 17:00 de zomermarkt van de Gavelander. Kinderen konden een spellenkaart kopen en diverse spelletjes doen om de Gavelander heen. Darten op ballonnen, sjoelen met rollende schijven, en andere oud Hollandse spelletjes en allen begeleid door leerlingen van de Gavelander. Opvallend waren de kleurrijke prijsbogen, waar de deelnemers een bloemetje konden plukken voor een leuke prijs. Ook het muntenspel was in trek. Een muntje in een glaasje krijgen wat onder water staat, bleek voor velen toch een lastige opgaaf.

De Gavelander verzorgde het eten bij de Gaveborg. Appeltaart, fruit salade, home made pizza, of gewoon een patatje met een broodje hamburger of iets anders. Het buikje kon rond bij de Gaveborg.

 

Geen regenponcho's dit jaar bij het 3e Jeu de Boulestoernooi

High 5 dag 4 Dorpsfeest OostwoldOm 17:45 waren de deelnemers aanwezig en kon het 3e Jeu de Boules toernooi (georganiseerd door kv OWK) beginnen. Op vijf banen speelden de 27 deelnemers in vier verschillende poules de eerste vier ronden van het toernooi waarna in de ronden 5 t/m 9 de nummers 1 (en beste nummer2) gingen strijden in een vervolgpoule voor de 1e plaats, de nummers twee en de beste nummer 3 voor de zesde prijs, de nummers drie en nummer 4 voor de tiende prijs.

De strijd was in volle gang toen het weer toch even leek om te slaan. Ronde 8 was bezig en de lucht betrok en de eerste klap viel. Tenbehoeve van de veiligheid werd er dan ook direct door de spelbegeleider besloten het toernooi te staken en de boel snel op te pakken. En dat dit snel gaat met vereende krachten dat bleek. Alle spelers, gingen als een razende Roeltje bij de banen langs en voordat ik het wist waren alle spullen opgeruimd en konden we veilig en droog de Gaveborg in. Zodoende ook de complimenten aan alle spelers, het is mooi te zien wat je samen allemaal kan doen.

Het abrupte einde van het toernooi had natuurlijk enige gevolgen voor de einduitslag maar met een punten toekenning aan de teams van de wedstrijden die nog moesten spelen, bleek de einduitslag een goede weergave van de werkelijkheid.

Hekkensluiter op nr 13 waren Froukje en Nico Meijer, nr 12: Dineke Bueving en Gepke Walda, nr 11: Lineke Tilman en Arie de Groot, nr 10: Ina Akkerman en Max Bezema, nr 9: Jannie ter Veer en Marga Homan, nr 8 Jannie de Jager en Alie Kamstra, nr 7 Greetje en Douwe Noordhof, nr 6: Klaasje van Til en Jaap Kroodsma, nr 5: Doety Valk/Swannet Pops en Hotze Pops, nr 4: Lilian en Wolter de Vries, Nr 3 Hennie de Groot en Roel Zee.

High 5 dag 4 Dorpsfeest OostwoldUit handen van de ACO ontvingen Derk en Willie Feenstra een leuke prijs aangeboden door Bloemenmozaïek Hoogkerk. De nummer 1 was niet helemaal onverwachts. Elk jaar heb je uitschieters en dit jaar waren dat Janine van der Sijde en Roel Valenteijn die met mooie scores de eerste plaats van het 3e Jeu de Boules toernooi in de wacht sleepte. Allen van harte gefeliciteerd en lekker genieten van mooie bloemen van Bloemenmozaïek uit Hoogkerk en de schoonheidsbehandelingen van Weldaad uit Oostwold.

 

Winnaar stratenvolleybaltoernooi , niet gehele verrassing

High 5 dag 4 Dorpsfeest OostwoldOm 18:00 traden de volleyballers van Oostwold en omgeving aan. Met een gezellig sprankelend sportgeluid werd de Gaveborg overspoelt. Het plezier van de spelers was duidelijk te horen, maar ook de sportieve gedrevenheid en mooie acties waren er in overvloed. In leuke wedstrijden waarbij iedereen die een balletje over het net kan krijgen tot een goede opzet kan geven in het veld stond streden de straten en dorpen tegen elkaar.

High 5 dag 4 Dorpsfeest OostwoldMaar zoals we inmiddels wel gewend zijn is de kwaliteit van de Ericalaan moeilijk bij te benen. Dit jaar helemaal gezien de kruisfinales zou gaan tussen Ericalaan en Ericalaan. Helaas kon door het weer voor het volleybal de kruisfinales geen doorgang krijgen, maar was het niet zo moeilijk wie winnaar van de kruisfinales tussen ericalaan en de ericalaan zou worden. Na ook bij de Volleybal alle vrijwilligers en spelers snel de spullen hadden opgepakt kon de prijsuitreiking plaatsvinden. Uit handen van de ACO ontvingen de Ericalaansters  natuurlijk de dikke wisselbeker en een lekkere taart. Van harte gefeliciteerd.

 

Tweede ronde driedorpen jeugdvoetbal

Half 7 (sorry anders dan het programma aangaf) begon het driedorpenvoetbaltoernooi van Pelikaan S onder begeleiding van Gerda Belga De voetballertjes van de drie dorpen hadden al een ronde achter de rug en vandaag stond de tweede ontmoeting op het programma. Het is een genot om te zien dat de kleine voetbaltalentjes er helemaal voor gaan. Allen willen scoren maar ook zeker het verdedigen niet vergeten. Het toernooi was ruim voor de staking van de andere toernooien afgerond. De drie dorpen zullen elkaar nogmaals treffen in de laatste ronde. Waarna bekend zal worden welk dorp het de beste voetballertjes hebben en met de eerste prijs huiswaarts kunnen. Een vollediger verslag van Gerda Belga volgt.

 

Vrijdagavond feest met oud Oostwoldjers en DJ’s, Date, Dennis en Sytse

Na de staking van de toernooien die bijna waren afgelopen, zetten de oud Oostwoldjers en DJ’s Dennis Dousma, Sytse de Jager en Date Jonkman de partymuziek in. In een gezellige en gemoedelijke feestsfeer in het sportcafé,  gingen al snel de voetjes van de vloer en vloeide het gersten- en druivennat rijkelijk. Tot in de late uurtjes werd er gedanst en genoten. Een geslaagd einde van een gezellige, leuke en volle vierde High 5 dag.

FB Video van DJ Date Jonkman

 

Camping Oostwold

De bedjes stonden gespreid voor de campinggasten van de Oostwold. Rollend kon de caravan opgezocht worden en nog snel een tukkie gedaan worden voordat de brakke brunch ging beginnen.

 

Foto's van de vierde High 5 feestdag

meer foto’s van de vierde dag High 5, dorpsfeest Oostwold. Zo spoedig mogelijk volgen ook de fotos van Froukje Sprenger.

 

Doorkijk programma High 5 dag 5 zaterdag 3 september

En zo zitten vijf dagen feest er alweer bijna op. Nog een dag te gaan van het High 5 dorpsfeest. Deze 5e en laatste High 5 dag heeft een vol programma met veel uiteenlopende evenementen.

  • Om 9:15 wordt er verzameld voor de Gaveborg voor de optocht langs de versierde huizen en straten in Oostwold
  • Om 10:00 komt het combinatiekorfbalteam OWK/ODA D1 in touw tehen Noordenveld D2 op het kunstgras van de Gaveborg.
  • Om 10:30 zijn de brakke mannen en vrouwen hopelijk uit bed gerold om aan te sluiten bij de Brakke brunch.
  • Om 13:30 start het spel door het dorp.
  • Om 16:00 komt AVO bij korfbalvereniging OWK op bezoek. Het combinatie team OWK/ODA zal haar eerste competitiewedstrijd spelen tegen AVO C3 .
  • Om 17:00 is er een spectaculair waterspel waarna om 18:00 de barbecue start. 
  • Om 17:00 treedt Pelikaan S 3 aan op het kunstgras van de Gaveborg om te voetballen tegen Stadspark 4. De andere teams van Pelikaan  S spelen deze dag allen uit,
  • Na de barbecue bij de Gaveborg kan met een lekkere volle maag het eindfeest worden ingezet met Back4more…het dak gaat eraf!

Nog niet helemaal uitgeblust en de gezelligheid nog even voortzetten?

Kom dan ook op zondag naar de Gaveborg waar de senioren van OWK hun eerste competitiewedstrijden zullen spelen. Leuke wedstrijden gegarandeerd tegen Leidenaren en Winschotenaren.: 11:30 OWK 3 – Korwi 3, 13:00 OWK 2 - KZ Danieden (Leiden), 14:30 OWK 1 – KZ Danieden (Leiden)

 

Tot morgenavond of zondag, dan volgt weer een journaal van de vierde High 5 feestdag!