High 5 , Dag 3 van het dorpsfeest Oostwold

Geschreven: vrijdag 02 september 2016 Geschreven door: wm

High 5 DAGJOURNAAL,  deel 3 van 5

High 5 journaal, Dag 3 van het dorpsfeest Oostwold

De derde High 5 dag samengevat

Vandaag was het een relatief rustige dag met slechts twee evenementen. Echter waren er heel wat vrijwilligers in touw om voorbereidingen te treffen voor het grote feest van vrijdag en zaterdag.

Het resterende programma biedt nog steeds voor elk wat wils en is dan ook erg uiteenlopend.  Het gehele programma is te bekijken op www.oostwold.com

Rectificatie Journaal dag 2

Uit betrouwbare bron (Jeanet (Wiersma)) heeft de redactie vernomen dat de prijswinnaar van gisteren van het sjoelen niet feitelijk de winnaar was. De redactie vond het al vreemd dat de altijd winnende sjoelkampioen Max Bezema, die ook aanwezig was, verloren zou hebben van iemand die (zoals zij zelf aangaf) tijdens het sjoelen tips nodig had om de schijven door de gleuven te laten glijden. Nummer 1 (Max Bezema) was zoals wij van hem gewend zijn  de ultieme nummer 1. Hij deed echter afstand van zijn prijs net als zijn vrouw de nummer twee. Waardoor Jeanet, die voor het eerst sjoelde, met haar goede derde plaats, de eerste prijs in ontvangst mocht nemen.

Toevoeging Journaal dag 2

Dag 2 High 5 dorpsfeest OostwoldEen foto van de winnaar van het klaverjassen hebben wij in het voorgaande journaal nog niet kunnen geven. Maar natuurlijk willen wij u deze niet onthouden. Winnares Greetje Noordhof werd eerste tijdens het klaverjassen van dag 2. Haar man Douwe beklede de tweede plaats.

Journaal dag 3 High 5, donderdag 1 september 2016

Dag 3 High 5 dorpsfeest OostwoldDeze rustige High 5 dag begon, hoewel de kermis al druk aan het opbouwen was, pas echt in de avond. De zweefmolen draaide en de tenten waren open.

 

Grasbanen toch echt even wat anders dan de mooie Jeu de Boules baan.

Dag 3 High 5 dorpsfeest OostwoldOm 19:15 begon de inloopavond van de Jeu de Boules. Opnieuw konden deelnemers aan het toernooi even oefenen, als zij hier behoefte aan hadden. De grasbanen werden nog even getest door de spelers terwijl de organisatie het terrein nog even klaar maakte voor het toernooi van morgen.

Morgen gaan we los met het Jeu de Boules toernooi om 17:45. Van te voren kan nog lekker gegeten worden op de zomermarkt. Zie hiervoor het onderstaande programma van morgen.

 

Hersenen kraken en voetjes van de vloer

Dag 3 van het High 5 doprsfeest van OostwoldOm 21:30 kwamen de bollebozen van Oostwold binnen om hun kennis te testen. In een pittige quiz met onder andere algemene-, sport-, regio-, taal-, rekenen- en nieuwsvragen gingen de teams elkaar met hun kennis te lijf. En een ware strijd was het.

De vragen vergden soms wat zweetdruppels. Was dit niet om het kraken van de hersenen dan was het wel omdat bij de muziekvragen de  voetjes van de grond gingen door de ongeveer tachtig aanwezigen.

Na een zeer gezellige avond in het sportcafé van de Gaveborg kon de organisatie  de winnaar bekend maken. En een bijzondere winnaar was het! Nummer twee van de eerdere pubquiz bleek deze avond revanche te hebben genomen. De terechte winnaar van de avonden met een klinkende overwinning, was het DCO team (Dart Club Oostwold) bestaande uit: Grietje IJpma, Evert en Jacques Oosting, Joop van Schie en Bart Vijfschaft. De prijs, een meter bier en een schaal vol met hapjes, werden met veel plezier in ontvangst genomen.

 

Foto's van de derde High 5 feestdag

meer foto’s van de derde dag High 5, dorpsfeest Oostwold.

 

Doorkijk programma High 5 dag 4 vrijdag 2 september

Morgen staat alweer de een na laatste dag op het programma. Deze 4e High 5 dag heeft een vol programma met veel uiteenlopende evenementen.

  • De gehele dag zal de kermis draaien en kan iedereen een ritje in de zweefmolen maken of een van de andere tentjes bezoeken.
  • Om 16:00 start het Drie dorpen voetbal jeugdtoernooi. Kom ook kijken naar deze enthousiaste jonge voetballertjes die allen proberen van de andere dorpen te winnen. Het toernoi zal tot ca 21:00 duren.
  • Om 17:00 start de zomermarkt van de Gavelander, met leuke spelletjes voor de kinderen en lekkere versnaperingen kan iedereen zijn /haar buikje nog even voleten voordat het sportieve gedeelte voor de “oudere jeugd” begint.
  • Om 17:45 worden alle Jeu de Boulers verwacht, zij ontvangen een wedstrijdprogramma en krijgen nog een korte uitleg waarna het toernooi van start kan gaan. De winnaars van vorig jaar zijn ook dit jaar aanwezig om hun titel te verdedigen. De vraag is echter: welk team gaat proberen Roel Zee en Hennie de Groot te weerhouden van de eerste prijs?
  • Om 18:00 gaat het stratenvolleybaltoernooi van start. Welke straat zal dit jaar het Volleybaltoernooi winnen?
  • Na het driedorpen voetbal jeugdtoernooi, het Jeu de Boules toernooi en het Volleybaltoernooi  (ca 21:00) zal het feest losbarsten in de Gaveborg. In het sportcafé zullen de DJ’s en oud Oostwoldjers: Dennis Dousma, Sijtse de Jager en Date Jonkman het dak van de Gaveborg eraf blazen.
  • De gehele avond en nacht is de feestcamping om en nabij de Gaveborg beschikbaar voor  campinggasten die niet naar huis willen maar willen kamperen bij de Gaveborg. Glaasje op, slaap op de camping.

 

Tot morgenavond dan volgt weer een journaal van de vierde High 5 feestdag!