High 5 , Dag 2 van het dorpsfeest Oostwold

Geschreven: donderdag 01 september 2016 Geschreven door: wm

High 5 DAGJOURNAAL,  deel 2 van 5

High 5 journaal, Dag 2 van het dorpsfeest Oostwold

De tweede High 5 dag samengevat

En ook de tweede dag van het High 5 dorpsfeest is alweer ten einde. Een rustig begin en naarmate de dagen vorderen wordt het meer en meer feest.

Inmiddels hebben al velen de vlaggetjes en vlag buiten hangen en zijn er diverse versieringen in de tuin aangebracht, maar daar kan natuurlijk nog een schepje bovenop, want welke straat gaat nu echt de mooiste straat van Oostwold worden?

Het verdere programma biedt natuurlijk nog meer activiteiten en feesten. Ken je het schema nog niet uit je hoofd, kijk dan op www.oostwold.com, voor het gehele feestprogramma.

Journaal dag 2 High 5, woensdag 31 augustus 2016

 

De oefenballen scheerden door het gras en de steentjes, op de tweede High 5 ochtend.

Tweede High vijf dag start met inloop Jeu de BoulesWe begonnen deze tweede High 5 dag opnieuw in de ochtend. Dit keer met een Jeu de Boules inloop voor de liefhebbers en deelnemers van het Jeu de Boules toernooi op vrijdag. Degenen die nog even balgevoel wilden krijgen, de ondergronden wilden testen of inzicht in de regels wilden krijgen, konden aansluiten vanaf 10:15. Omdat veel mensen de regels en de ondergronden al kennen was het niet de verwachting dat het storm zou lopen.

Echter toch zeven dorpsbewoners kwamen langs en probeerden de neergelegde grasbanen en de originele Jeu de Boulesbaan vakkundig uit. In de Gaveborg Tweede High vijf dag start met inloop Jeu de Bouleswerd de oefenochtend vervolgens afgesloten met een lekker bakkie leut en konden de deelnemers vol goede moed uitkijken naar het toernooi.

Morgen is er nog een mogelijkheid om even te oefenen. Vanaf 19:15 begint de Jeu de Boules  inloopavond , dus toch nog even oefenen ......het kan!

 

 

Puzzelmiddag tijdens de tweede High 5 middag

2e High 5 dag dorpsfeest OostwoldHet middagprogramma stond in het teken van stichting Queri. Zij organiseerden een speurtocht met oudhollandse spelletjes voor de kinderen uit Oostwold en omgeving. In een lekker zomerweertje fietsten de kinderen langs de verschillende posten om hun punten te verzamelen.

De prijsuitreiking van deze speurtocht is op de vierde High 5 dag: vrijdag 2 september om half 5 bij de kraam van stichting Queri op de zomermarkt. Kom ook naar deze stand. Naast leuke producten, geeft stichting Queri informatie over haar werk en dat van sponsor stichting Dierenlot.

 

 

Lekker eten tijdens jubileum Meet en Eat

Jubileum Meet en Eat tijdens High 5 dorpsfeest van OostwoldOm 17:30 waren de meet en eaters aangeschoven voor de jubileum meet en eat.

Vrijwilligers waren weer hard aan het werk geweest om een de gasten weer een lekker buffet te kunnen serveren. Gestart werd met een lekkere kippensoep waarna men aan de warme pasta met en koude pasta salade kon beginnen. En zoals het de Meet en Eat buffetten betaamt, werd er natuurlijk afgesloten met een lekker toetje. Naast het eten werd er natuurlijk vollop bijgepraat en gaf het dan ook een gezellig geroezemoes in het sportcafe van de Gaveborg.

 

Spellenavond met drie goede winnaars

Jaques Oosting winnaar Darten High 5Het eten was nog maar net achter de kiezen en het avondprogramma stond alweer voor de deur.

Kaarters, sjoelers en darters waren klaar voor een avond vol gezelligheid, pijtjes gooien, kaartje leggen en schijven schuiven. Na een gezellige avond vol inzet, nadenken en richten was het uiteindelijk  Jacques Oosting die de pijltjes het beste op de juiste plek in het bord wist te prikken en won hiermee de eerste prijs bij de darters. Greetje Noordhof was de topper bij de klaverjassers en Jeanet (Wiersma)  bij het sjoelen.

Van harte gefeliciteert met jullie eerste prijzen.

Jeanette (Wiersma) winares bij het sjoelen High 5Natuurlijk werd de avond nog lang en gezellig afgesloten aan de bar van de Gaveborg.

De activiteitencommissie en haar vrijwiliigers kunnen terugkijken op twee geslaagde dagen. Met de derde High 5 dag voor de deur zal het feesttemo weer een stapje hoger gezet worden, dus wees erbij en geniet van de vele evenementen die Oostwold deze week rijk is.

 

Foto's van de tweede High 5 feestdag

meer foto’s van de tweede dag High 5, dorpsfeest Oostwold

 

Doorkijk programma High 5 dag 3: donderdag 1 september

Op deze derde feestdag staan er drie evenementen op het programma:

  • Dag 3 van het High 5 dorpsfeest start met een kermis, de gehele dag kunnen er weer verschillende kermisactiviteiten worden gedaan zoals bijvoorbeeld de zweef.
  • Om 19:15 start de inloopavond voor de Jeu de Boulers, alle deelnemers van het Jeu de Boules toernooi zijn welkom , of wil je je nog aanmelden dan kan dit nog, kom dan langs. Tijdens deze inloop kunt u oefenen en worden de toernooiregels toegelicht.
  • Om 21:30 gaat de pubquiz van start, welk team weet de meeste vragen juist te beantwoorden en gaat naar huis met de eerste prijs en de titel?

 

Tot morgenavond dan volgt weer een journaal van de derde High 5 feestdag!