High 5 , Dag 1 van het dorpsfeest Oostwold

Geschreven: woensdag 31 augustus 2016 Geschreven door: wm

High 5 DAGJOURNAAL,  deel 1 van 5

High 5 journaal, Dag 1 van het dorpsfeest Oostwold

De eerste High 5 dag samengevat

Vandaag was de eerste dag van de vijf dagen feest in ons mooie dorp: Oostwold. Vijf dagen dorpsfeest om te vieren dat de Gaveborg van Oostwold vijf jaar bestaat, maar zeker ook om gewoon lekker te feesten.  Het programma biedt voor elk wat wils en is dan ook erg uiteenlopend.  Het gehele programma is te bekijken op de speciale dorpsfeest pagina’s op: www.oostwold.com

Journaal dag 1 High 5, dinsdag 30 augustus 2016

 

De eerste High 5 ochtend

High 5 , Dag 1 van het dorpsfeest OostwoldNou zou je denken Boer Geert, waarom moeten we daar heen? Maar was je er niet bij, dan heb je toch echt wat gemist. De vrijuit sprekende Geert van het KRO programma  Boer zoekt vrouw was het eerste evenement en de opening van het High 5 dorpsfeest.

Een hele belevenis

Met een mooi en grappig verhaal vertelde Boer Geert vandaag om 10:00 in het sportcafé van de Gaveborg over zijn ervaringen en belevenissen tijdens en na zijn deelname aan  Boer zoekt vrouw.

En belevenissen waren het. De intensieve en zeer goede begeleiding van de KRO, werd door Boer Geert erg fijn gevonden en hebben hem dan ook meermaals geholpen bij bepaalde situaties. “Ik maak grapjes, maar ja, wist niet dat die soms bij mensen niet helemaal zo overkomen.” Het programma heeft Geert dan ook veel goeds gebracht. Op persoonlijk vlak werd hij getriggerd om meer over zichzelf na te denken. “elke dag moest ik dertig vragen beantwoorden, over mijzelf, de situaties en de keuzes”. Ook de vrouwen kregen deze goede begeleiding, alles om uiteindelijk de beste keuze te kunnen maken.

Natuurlijk leverde dit diverse grappige anekdotes op, maar die kunnen wij niet zo opschrijven, zoals Geert ze vanochtend heeft verteld.

Slimme zakenman

Dat Geert zich makkelijk beweegt in de publiciteit, dat is wel duidelijk. Natuurlijk waren het lastige momenten toen Geert vooral negatief in het nieuws kwam. Zijn grapjes werden niet begrepen, waardoor hij al snel een vervelende bijnaam kreeg. Maar Geert zou Geert niet zijn en deze aandacht om zetten in iets positiefs. Inmiddels komen de bussen en toeristen bij hem in Mussel,  om een kijkje te nemen in het mooie bedrijf ende  winkel van de “Boer zoekt Vrouw”-Boer Geert. Zijn omzet is hierdoor verdrievoudigd.

Paparazzi

Dat sociale media zo snel gaat, heeft Boer Geert ondervonden. Na een klein berichtje over zijn nieuwe vriendin op facebook  bleef de telefoon maar rinkelen. De Telegraaf, Privé en alle andere paparazzi wilden graag meer informatie en foto’s.

Boer Geert had niet verwacht dat een dergelijk klein berichtje zo uit de hand zou lopen en heeft dan maar zijn profijt ervan genomen. “Een foto mag, maar wel als ik voor mijn bloemkolen of aardbeien sta.” Een goede gratis reclame voor zijn bedrijf.

De grootste schok kwam wel van een paparazzi die graag een foto wilde van Geert bij een foto van zijn overleden vrouw. Ondanks de duizend euro die hem hiervoor werd aangeboden, ging dit Geert echt veel te ver en werd het gewoon een foto van Geert voor zijn veld vol groenten.

High 5 , Dag 1 van het dorpsfeest OostwoldDe Vrouw van de Boer

Hoewel de intensieve en professionele KRO begeleiding zeer goed was om een juiste keuze te maken, bleek Geert zijn keuze voor Hetty niet stand te houden. “Ik dacht vrouwen geven zich toch op en willen dan ook in Mussel komen wonen, maar Hetty dacht ik haal hem op en neem hem mee naar Brabant”. Dit ging natuurlijk niet.

De nieuwe relatie is alom bekend en Geert prijkt nu dan ook met zijn nieuwe vriendin op vrachtwagens die door het hele land rijden.

Hoewel Geert nog graag aandacht van vrouwen krijgt blijkt zijn bijnaam geheel ongegrond. Geert is een open, enthousiaste, lieve, sympathieke en een slimme zakenman en zoals het een echte BN-er betaamt, nam hij na afloop uitgebreid de tijd om met iedereen op de foto te gaan.

Deze ochtend volgde de ene anekdote de andere op en ook de grappen en het genieten waren niet weg te denken tijdens de koffieochtend met Boer Geert.

Geert, bedankt voor de gezellige ochtend en je mooie verhalen en tot een volgende keer. Want die gaat er vast en zeker komen !

Foto 1: Activiteitencommissie samen met Boer Geert

Foto 2: De medewerkers van de Attent (de Zijlen) met Boer Geert

Meer foto's klik op de fotobutton onderaan dit artikel.

 

De eerste High 5 avond

High 5 , Dag 1 van het dorpsfeest OostwoldDe tweede activiteit deze eerste High 5 dag was de oefenwedstrijd OWK A1 – SIOS A1. OWK A1 die vorig seizoen nog uitkwam in de spannende eerste klasse bij de B-ers, moeten het dit seizoen opnemen in de juniorenklasse. Een oefenwedstrijd tegen SIOS is dan ook een goede voorbereiding.

OWK A1 speelt bij Gaveborg

De wedstrijd was nog maar net begonnen en al snel bleek dat SIOS moeite had met de grootte van het veld. Hierdoor kon OWK A1 het scherpe SIOS de eerste helft bedwingen en de kleedkamers opzoeken met een 6-4 ruststand.

De rust had de junioren echter geen goed gedaan. Door passfouten en een minder goede afronding stokte een doelpuntenregen. De junioren creëerden  voldoende kansen echter werden deze nog te weinig beloont met een doelpunt. De coaches hebben mooie dingen gezien en na wat bijschaven en finetunen, kijken zij met goede moed naar de competitie die aanstaande zaterdag voor de junioren zal beginnen in een spannende eerste juniorenklasse.

High 5 , Dag 1 van het dorpsfeest OostwoldOWK start dit weekend haar nieuwe seizoen

Zaterdag 3 september, de derde dag van het High 5 dorpsfeest zullen de volgende OWK teams op het sportpark van de Gaveborg aantreden: 10:00 OWK/ODA D1 - Noordenveld D2, 16:00 OWK/ODA C1 – AVO C3, 17:00 OWK A1 – Drachten A2 (OWK E1 speelt deze dag uit)

Zondag 4 september starten onze senioren: 11:30 OWK 3 – Korwi 3, 13:00 OWK 2 - KZ Danieden (Leiden), 14:30 OWK 1 – KZ Danieden (Leiden)

Woensdag 7 september start onze midweek: 20:00 OWK/Zunobri Midweek – AVO MW2

Meer foto's klik op de fotobutton onderaan dit artikel.

 

Foto's van de eerste High 5 feestdag

meer foto’s van de eerste dag High 5, dorpsfeest Oostwold

 

Doorkijk programma High 5 dag 2: woensdag 31 augustus

Op deze tweede feestdag staan er vier evenementen op het programma:

  • Om 10:15 start de inloopochtend voor de Jeu de Boulers, alle deelnemers van het Jeu de Boules toernooi zijn welkom , of wil je je nog aanmelden dan kan dit nog, kom dan langs. Tijdens deze inloop kunt u oefenen en worden de toernooiregels toegelicht.
  • Om 14:00 (tot ca 16:00) is er een informatiestand van stichting Queri en kunnen de belangstellende een kijkje nemen in de opvang. Tevens kan er een speurtocht gedaan worden en is er een springkussen aanwezig.
  • Om 17:30 is het jubileum Meet & Eat. De vrijwilligers van de Meet & Eat hebben weer hun best gedaan om een speciaal jubileum diner te maken. (inmiddels kunt u zich hier niet meer voor opgeven).
  • Om 19:00 start de klaverjas, dart en sjoel avond. Samen een pijltje gooien, kaartje leggen of wat schijven laten glijden… samen maken we er een gezellige avond van.

 

Aanpassing programma:

Op de laatste High 5 dag staat de Miss en Mister verkiezing gepland. Omdat de organisatie dit evenement goed uit de verf wil laten komen , wordt deze verplaatst naar de herfstvakantie. Meer informatie wordt binnenkort op SWS de Gavelander bekend gemaakt. Je kunt je dan ook aanmelden bij degene die langskomt op school.

 

Tot morgenavond dan volgt weer een journaal vande tweede High 5 feestdag!