Privacyverklaring

Hieronder is de voorlopige Privacyverklaring van Oostwold.com en Gaveborg.nl in concept opgenomen. In het voorgaande Privacybeleid is aangegeven  volgt een verdere uitwerking van de punten die van toepassing zijn voor de webiste.

Z.s.m. volgt de definitieve versie.

 

Bewust of onbewust deelt u als Oostwolmer (oud) inwoner, organisatie, bedrijf, vereniging of commissie, persoonsgegevens met ons en onze lezers. Wij vinden het van belang dat wij zorgvuldig omgegaan met deze gegevens en hebben daarom in deze Privacyverklaring uiteengezet hoe wij hiermee omgaan en welke rechten u heeft.

Heeft u vragen naar aanleiding van het lezen van deze Privacyverklaring, stel uw vraag dan gerust per email aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Persoonsgegevens

Digitale online programma's en hardware die persoonsgegevens (kunnen) bevatten van contactpersonen van de op onze website aangeboden organisaties, bedrijven, verenigingen en commissies:

  • Website/Email via  Host Mijn Domein
  • Harde schijf webmaster(s)
  • Social media (zoals: Facebook, Twitter.) (Alleen indien toestemming)
  • Mijnalbum/We transfer (alleen indien toestemming delen van foto’s en video's)
  • Cookies

> Website/Email via Server van Mijn Domein

Bij Oostwold.com en de Gaveborg.nl is het standaard dat er geen persoonlijke mailadressen op de site worden getoond. Contactpersonen van o.a. verenigingen hebben zodoende een Oostwold.com mailadres gekregen die de mail naar hun privé emailadres doorsturen.

Hiervoor wordt de mailserver van Mijn Domein gebruikt Met deze organisatie zal dan ook z.s.m. een verwerkersovereenkomst worden opgesteld wanneer blijkt dat dit juridisch verplicht is.

> Harde schijf webmaster(s)

Op de harde schijf van de webmaster(s) worden geen persoonsgegevens bewaard anders dan ingepakte backup van de server en een kopie van de emailsverwijzingen.

> Social media

De Facebook- en Twitterpagina van de Gaveborg uit Oostwold, maakt geen onderdeel uit van deze Privacyverklaring. Deze wordt beheerd door beheerders van de Gaveborg uit Oostwold.com en zij zullen deze dan ook in hun eigen Privacybeleid opnemen.

Oostwold.com zal vanaf heden geen actieve vriendschapsverzoeken versturen voor de Facebookpagina van Oostwold.

Alleen vriendschapsverzoeken van dorpsbewoners, oud dorpsbewoners en Oostwolmer organisaties, bedrijven, verenigingen en commissies, worden gehonoreerd.

Geplaatste berichten van de website worden altijd via een websitelink gedeeld via de Facebookpagina van Oostwold. Berichten worden alleen geplaatst op Twitter wanneer dit van toepassing is voor belanghebbenden buiten de doelgroep van Oostwolmer (oud) inwoners die Facebookvrienden, zijn en Oostwolmer organisaties, bedrijven, verenigingen en commissies. In alle tijden wordt hierbij rekening gehouden met de eerder genoemde Privacywet.

> Mijn album / We Transfer

Oostwold.com en Gaveborg.nl ontvangen regelmatig foto's van evenementen dan wel activiteiten. Onderling met de organisatie die ze stuurt wordt gekeken of deze volgens de Privacywet geplaatst kunnen worden, dan wel dat er toestemming gevraagd moet worden aan betrokkenen en door wie.

Omdat niet op voorhand de eventuele gefotografeerden of opgenomen personen bepaald kunnen worden, is een toestemmingsverklaring niet van toepassing. Hiervoor kan voor plaatsing wel gekozen worden wanneer dit nodig blijkt voor de betreffende situatie.

> Cookies

Een cookie is een klein tekstbestand die met de pagina’s van een website wordt meegestuurd en door de browser op uw computer, tablet of mobiele telefoon wordt opgeslagen. We gebruiken cookies om u meer service te bieden bij het bezoeken van onze website, die daardoor makkelijker wordt in gebruik. Cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat u ingelogd kan blijven op een website of dat uw voorkeuren, zoals locatie- en taalinstellingen, worden onthouden. We kunnen dankzij cookies zien hoe vaak onze website - en welke pagina’s - door bezoekers worden bekeken.

Voor het plaatsen van bepaalde cookies moet u eerst toestemming te geven, voordat deze cookies mogen worden gebruikt. Deze toestemming is niet nodig indien en voor zover het technisch noodzakelijke (functionele) cookies en analytische cookies betreft, in de zin van de toepasselijke wetgeving, zoals artikel 11.7a lid 3 Telecommunicatiewet en de Privacy Verordening.

U kunt uw toestemming voor cookies altijd weer intrekken, door uw internetinstellingen te wijzigen. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kunt u vinden in de Helpfunctie van uw browser.

Verstrekking van persoonsgegevens aan derden

Zonder uw toestemming verstrekt oostwold.com en gaveborg.nl uw persoonsgegevens alleen aan derden, als dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de Overeenkomst die oostwold.com en gaveborg.nl met u heeft, tenzij oostwold.com en gaveborg.nl wettelijk verplicht is om uw persoonsgegevens te verstrekken aan deze derden.

Inzage, correctie en verwijdering van persoonsgegevens

U hebt het recht oostwold.com en gaveborg.nl te verzoeken om inzage in uw persoonsgegevens (tenzij de Vereniging op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) niet gehouden is deze inzage te verschaffen) en om uw gegevens te laten aanvullen, verwijderen of af te schermen. U dient zich bij een dergelijk verzoek te identificeren.

Indien u wenst dat uw gegevens verwijderd worden, zal oostwold.com en gaveborg.nl deze verwijdering doorgeven aan alle interne en externe organisaties die de betreffende gegevens van oostwold.com en gaveborg.nl hebben ontvangen.

Beveiliging persoonsgegevens

Oostwold.com en gaveborg.nl treft passende maatregelen om uw persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies, ongeautoriseerde toegang, publicatie en onrechtmatige verwerking. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot uw gegevens, dat de toegang tot de persoonsgegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden.

Minderjarigen

Indien u zich als minderjarige wenst te registreren dient u hiertoe expliciete toestemming van uw ouder of voogd te overleggen.

Links naar andere websites

De website kan links naar andere websites bevatten. Deze Privacyverklaring is alleen van toepassing op de website van oostwold.com en gaveborg.nl. Andere websites kunnen hun eigen Privacybeleid hanteren. Oostwold.com en gaveborg.nl raadt u aan om voor het gebruik van andere websites altijd de betreffende Privacyverklaring van die websites te raadplegen.

Wijziging van het Privacybeleid

Oostwold.com en gaveborg.nl past haar Privacybeleid van tijd tot tijd aan om deze up-to-date te houden. Op de website zal steeds de meest recente versie van onze Privacyverklaring worden opgenomen. Oostwold.com en gaveborg.nl raadt u dan ook aan de Privacyverklaring regelmatig te raadplegen. Bij belangrijke wijzigingen zal oostwold.com en gaveborg.nl er alles aan doen u per email, via de website en andere communicatiemiddelen te informeren.

Contactgegevens

Indien u vragen hebt over de verwerking van uw persoonsgegevens of oostwold.com en gaveborg.nl wilt verzoeken tot inzage, correctie en/of verwijdering van uw persoonsgegevens, kunt u contact opnemen via onderstaande contactgegevens:

Anja de vries & Nick van Loo

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klacht over de verwerking van uw Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij u graag verder als u een klacht heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Op grond van de AVG heeft u bovendien het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over onze verwerkingen van uw persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.