Dorpsfeest Oostwold: ‘Once upon a time in Eastwood’

Geschreven: woensdag 06 september 2017 Geschreven door: Westerkwartier

OOSTWOLD – Oostwold stond drie dagen in het teken van het dorpsfeest ‘Het Wilde Oostje’ De dorpsnaam werd voor de gelegenheid omgedoopt dot ‘Eastwood’.

De eerste activiteit was een muziek pubquiz. Van de zeventig deelnemers ging het team: ‘Hen de nogst Sonnst Knalst’ ervandoor ging met de eerste prijs: een bittergarnituur. De volgende dag was het tijd voor het Jeu de Boules toernooi, het stratenvolleybaltoernooi en een voetbaltoernooi voor de jeugd. Het team Ericalaan 1 werd volleybalkampioen en bij de Jeu de Boulers gingen Henk Steenbergen en Jannie Zwart er met de eerste prijs vandoor.

De laatste dag van het dorpsfeest begon al vroeg met een lawaaioptocht door het dorp. Onder leiding van korfbalvereniging OWK en voetbalvereniging Pelikaan S konden kinderen tussen de vier en acht jaar uit Oostwold deze ochtend vrijblijvend kennismaken met kaboutersport. Aan het begin van de middag startte ook de vossenjacht. Met 20 deelnemers werd jacht gemaakt op de Cowboy-vossen die in

het dorp waren verstopt. Verzamelde letters vormden het woord ‘prairie’. Bij Eetcafé Het Witte Paard waren het ondertussen Arend Homan, Denise Rozema en Josephine Zwart die de zeepvoetbalcompetitie wonnen.

Straatprijs

Na een lopend buffet in Het Witte Paard werd in het sportcafé van de Gaveborg het dorpsfeest feestelijk afgesloten. In de pauze werd de Hoofdstraat uitgeroepen tot de ‘Mooiste straat van Oostwold’, verdiend door de eenheid en de vele versieringen in de tuinen in deze straat. De individuele prijs werd gewonnen door Wiesje Wobbes met haar mooie creatie.