Wesermarsch bezoekt het Westerkwartier

Geschreven: maandag 19 februari 2018 Geschreven door: Westerkwartier

Wesermarsch bezoekt het WesterkwartierNOORDHORN / OOSTWOLD – De CEO van Diakonisches Werk Oldenburg, Uwe Kollmann, bracht vorige week samen met drie werknemers een bezoek aan de regio.

Het programma bestond uit een bezoek aan de Innovatiewerkplaats in Noordhorn, de Gaveborg in Oostwold, de Hanzehogeschool in Groningen en de Innovatiewerkplaats Helpman de Wijert.

In Noordhorn kreeg de delegatie tekst en uitleg over de Gebiedscoöperatie, de Innovatiewerkplaats en het op te zetten International Business Office. Bij het International Business Office kijken we naar de exportkansen van bedrijven uit het Westerkwartier richting Duitsland en vice versa.

In Oostwold praatte een bevlogen Evert van Vliet over het ontstaan van het multifunctionele centrum de Gaveborg. In het Duitse Berne zijn ze met een soortgelijk project bezig, men kan daarom veel leren van de bevindingen in Oostwold.

Het bezoek toonde aan dat het Westerkwartier veel overeenkomsten heeft met de Wesermarsch, maar dat we over en weer nog veel van elkaar kunnen leren. Er wordt gewerkt aan een integraal programma om beide regio’s met elkaar te verbinden en economische ontwikkeling te stimuleren.