Woensdag 17 januari, wij horen graag uw mening...

Geschreven: donderdag 11 januari 2018 Geschreven door: Dorpsbelangen Oostwold: Jannie ter Veer

Vanuit dorpsbelangen hebben we regelmatig vijf-dorpenoverleg met de andere dorpen (Den Horn, Enumatil, Lettelbert, Oostwold en Midwolde). De afgelopen keer stond de school op de agenda. De samenwerkingsschool de Gavelander in Oostwold heeft een nieuwe directeur, Rogier Hilbrandie. Rogier is een echte verbinder en hij wil graag school en de dorpen goed met elkaar in contact brengen. De school heeft een streekfunctie.

Rogier wil graag kennismaken met de dorpen en in gesprek met ouders om te horen waar behoefte aan is, waar vanuit de dorpen de schoolkeuzes op bepaald worden, wat er nodig en mogelijk is, etc.

In de vijf besturen van dorpsbelangen zitten weinig ouders van basisschoolkinderen, ons idee is nu dat er één avond georganiseerd wordt op de Gavelander in Oostwold waarbij Rogier met de ouders in gesprek gaat. Per dorp zoeken we dan een ouder met kinderen die nu op de Gavelander zitten en een ouder die kinderen in de pre-basisschool leeftijd heeft en  nog een schoolkeuze moet maken. Los van of die laatste wel of niet voor Oostwold kiest, het is sowieso interessant om te weten waarop die keus gebaseerd wordt vanuit de verschillende /dorpen (verkeersveiligheid onderweg, schooltype, voorzieningen, continueroosters, naschoolse opvang, etc).

Zouden jullie dit vanuit ons dorp willen doen?

Het gaat dus om één avond, op woensdag 17 januari om 20 uur.

Adres: Boomgaard 1, Oostwold (bij de Gaveborg in), ingang aan westzijde gebouw, via schoolplein.

Ter voorbereiding heeft Rogier alvast een paar vragen gesteld.

  • Waarom brengen ouders hun kinderen wel of niet naar de Gavelander?
  • Hoe kan de school de dorpen betrekken bij onderwijsactiviteiten?
  • Welke erfgoed is er in de omgeving om de kinderen bewust van te maken?
  • Wat kan de school betekenen voor de dorpen?

We horen graag of jullie dit willen doen, we vinden het heel erg positief dat Rogier dit aan wil gaan en dat hij belang hecht aan samenwerken met de dorpen.

Aanmelden kan bij Jannie ter Veer: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06 44374506.